Смартфони тепер вміють визначати ступінь алкогольного сп’яніння

Здоров'я

Смартфон навчили визначати по ході, чи вживав людина алкоголь. Визначати те, що людина випила надмірна кількість алкоголю, можна буде за допомогою звичайного смартфона. Гаджет буде виконувати поставлене перед ним завдання шляхом відстеження ходи користувача.

Вчені навчилися в режимі реального часу відслідковувати інформацію про рівень алкогольного сп’яніння. Це допоможе більш ефективно запобігати випадкам водіння машини у п’яному вини, захистить людину від споживання надмірної кількості цієї рідини, і знизить в результаті цього кількість травм і смертей.

Один з керівників дослідження — Брайан Суффолетто, що працює на даний момент у відділенні невідкладної медицини при Медичній школі Стенфордського університету, зазначив, що сучасна людина весь час носить із собою смартфон, який є потужним датчиком. Завдання вчених — навчитися правильно його використовувати.

В експерименті взяли участь 22 людини. Наймолодшому було 21 рік, а старшому — 43 роки. У лабораторних умовах добровольцям дали випити спиртне. Спожитого кількості було достатньо, щоб при видихання концентрація алкоголю в повітрі становив 20%.

Випити напій необхідно було протягом 1 години. Після цього протягом наступних семи годин, кожні 60 хвилин фахівці проводили аналіз концентрації алкоголю в повітрі, який видихає учасник, і просили кожного добровольця трохи пройтися. Вони повинні були зробити 10 кроків вперед, розвернутися, і стільки ж кроків у зворотний бік. При цьому на їх поперек за допомогою еластичного ременя був прикріплений смартфон. Гаджет вимірював прискорення і коливання тіла учасника з одного боку в інший, вгору і вниз, а також вперед і назад.

Приблизно в 90% випадків смартфон безпомилково визначав перевищення допустимої концентрації алкоголю. При цьому вчені визнають, що в реальному житті смартфон не знаходиться у людини в області попереку. Тому вони планують провести додаткові дослідження, щоб отримати більш точні результати.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай