Осушувач повітря для квартири: всі особливості вибору

Здоров'я

Причини підвищеної вологості у приміщенні можуть бути різними, це і погана вентиляція, і встановлення металопластикових вікон, не утеплені зовнішні стіни будинку та ін. Для комфортного перебування у кімнаті рівень вологості повітря повинен знаходитись у діапазоні 45-60%, максимум 70%. Перевищення норми вологості повітря негативно впливає на загальний стан здоров’я людини. Фахівці зазначають, що якщо показник вологості повітря хоча б на 10% вище оптимальної норми, це шкідливо для організму. Значна вологість може стати причиною появи плісняви, що може зашкодити здоров’ю людини. Поява пліснявих грибків може викликати навіть онкологічні захворювання. Боротися з пліснявою без усунення причини її появи не має сенсу, вона з’явиться знову. Тому необхідно вжити заходи для зниження вологості повітря. Як це зробити?

У багатьох випадках ні утеплення стін, ні провітрювання приміщення не приводить до зниження вологості. У такому випадку ситуацію може виправити придбання осушувача повітря для квартири: https://kkplus.shop/klimaticheskaya_tehnika/osushitel_vozduha/. Він дозволяє нормалізувати рівень вологості, тим самим створює комфортний мікроклімат для роботи та відпочинку у закритому просторі.

Що таке осушувач повітря?

Осушувач повітря – це компактний пристрій, призначений для зниження рівня вологи у приміщенні. Це його головне завдання. Крім основної функції він може виконувати й інші – видаляти пил з повітря та підвищувати температуру в приміщенні. У разі необхідності такі прилади можна підключити до вентиляційної системи.

Осушувач повітря для квартири

Переваги осушувача повітря

Незважаючи на невеликі габарити та просту конструкцію осушувач повітря дуже корисний пристрій для дому. Він має велику кількість переваг, а саме:

  • Забезпечує комфортний клімат у кімнаті;
  • Запобігає застудним захворюванням;
  • Збільшує термін служби будівельних конструкцій;
  • Запобігає утворенню конденсату на вікнах;
  • Захищає меблі, книги, документи та різні дерев’яні і металеві вироби від підвищеної вологості;
  • Збільшує термін зберігання харчів та ліків;
  • Скорочує витрати на опалення (повітря з оптимальною вологістю нагрівається скоріше).

Осушувач повітря – мобільний пристрій, це дозволяє переміщувати його з однієї кімнати в іншу. Спочатку прилад можна встановити у приміщенні для сну, а потім за потреби перенести до ванної кімнати, щоб видалити залишки вологи після водних процедур або сушіння білизни. Разом з тим, підключення пристрою зовсім не потребує ніяких навичок. Достатньо поставити його у кімнаті та включити у розетку.

На що звертати увагу, обираючи осушувач

Під час вибору осушувача повітря слід враховувати його потужність та об’єм приміщення. Від цього залежить ефективність роботи приладу (скільки він здатен видалити води з повітря). Ця характеристика обов’язково зазначається в інструкції з експлуатації. Зрозуміло, чим більше площа приміщення, тим більшу потужність повинен мати осушувач повітря. Разом з тим, слід звернути увагу на рівень шуму під час роботи пристрою, споживану потужність та його зовнішній вигляд (він повинен гармонійно вписуватися у дизайн приміщення).

Осушувач повітря можуть мати і додаткові функції, такі як іонізація повітря для знищення бактерій, наявність вбудованого гігрометру дозволяє контролювати рівень вологості у приміщенні. Додаткові функції спрощують експлуатацію пристрою, але впливають на його вартість. Тож для того щоб придбати найкращий осушувач повітря для вашої оселі скористайтеся порадою фахівця.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай