Домашня томатна паста для борщу: рецепт приготування

Кулінарія

Замініть томатну пасту для борщу з магазину на корисний інгредієнт, який легко готується в домашніх умовах.

3 важливих поради перед приготуванням домашньої томатної пасти:

1. Вибирайте тільки цілі, не пошкоджені помідори, обов’язково стиглі.

2. Не шкодуйте спецій і часнику, так томат матиме дуже приємний аромат і смак.

3. Перед тим, як законсервувати його – добре проваріть і простерелізуйте банки, щоб він не “вибухнув”.

Рецепт томатної пасти на зиму

Інгредієнти:

– томати – 5 кг

– сіль – 1,5 ст. л.

– цукор – 2 ст. л.

– часник – 5 зуб.

– рослинне масло – 150 мл

– лавровий лист – 5 шт.

– чорний перець горошком – 10-15 шт.

Спосіб приготування:

  1. Помийте добре помідори, поріжте навпіл, пропустіть через м’ясорубку.
  2. Вилийте готову томатну суміш в сотейник, додайте подрібнений часник, рослинне масло, сіль, цукор, перець, доведіть до кипіння і після варіть ще 30 хвилин, обов’язково постійно помішуйте, щоб соус не пригоріла.
  3. В самому кінці додайте лавровий лист буквально на 2-3 хвилини і дістаньте, щоб томат не гірчить.
  4. Розлийте готовий соус в стерильні банки і відразу законсервуйте.
  5. Обов’язково переверніть банки догори дном, укутайте в тепле рушник або плед, коли повністю охолонуть – винесіть в темне, прохолодне місце.

Томатна паста домашнього приготування зробить борщ кориснішим і смачнішим. Приємного смаку!

Поділитися з друзями
SKY
Оцініть автора
SKY - Інформаційний портал Кропивницького | Новини міста Кропивницький
Додати коментар