Замініть томатну пасту для борщу з магазину на корисний інгредієнт, який легко готується в домашніх умовах.
3 важливих поради перед приготуванням домашньої томатної пасти:
1. Вибирайте тільки цілі, не пошкоджені помідори, обов’язково стиглі.
2. Не шкодуйте спецій і часнику, так томат матиме дуже приємний аромат і смак.
3. Перед тим, як законсервувати його – добре проваріть і простерелізуйте банки, щоб він не “вибухнув”.
Рецепт томатної пасти на зиму
Інгредієнти:
– томати – 5 кг
– сіль – 1,5 ст. л.
– цукор – 2 ст. л.
– часник – 5 зуб.
– рослинне масло – 150 мл
– лавровий лист – 5 шт.
– чорний перець горошком – 10-15 шт.
Спосіб приготування:
- Помийте добре помідори, поріжте навпіл, пропустіть через м’ясорубку.
- Вилийте готову томатну суміш в сотейник, додайте подрібнений часник, рослинне масло, сіль, цукор, перець, доведіть до кипіння і після варіть ще 30 хвилин, обов’язково постійно помішуйте, щоб соус не пригоріла.
- В самому кінці додайте лавровий лист буквально на 2-3 хвилини і дістаньте, щоб томат не гірчить.
- Розлийте готовий соус в стерильні банки і відразу законсервуйте.
- Обов’язково переверніть банки догори дном, укутайте в тепле рушник або плед, коли повністю охолонуть – винесіть в темне, прохолодне місце.
Томатна паста домашнього приготування зробить борщ кориснішим і смачнішим. Приємного смаку!