Як підібрати тактичний рюкзак: практичні поради від Всі ціни

Чоловічий світ

Хочете знати, як обрати найкращий тактичний рюкзак? Є багато аспектів, що визначать його подальшу практичність. Тому потрібно добре подумати, коли і для чого ви використовуватимете обрану модель.

Похід у гори, полювання, пейнтбол, ігри в страйкбол – ось лише деякі з безлічі видів захоплень, що вимагають відповідного спорядження та аксесуарів. Одним із них буде рюкзак, але при його виборі варто пам’ятати і про інші елементи, які ви візьмете із собою. Місткість рюкзака багато в чому залежатиме від їх розміру та кількості.

Наприклад, для багатоденних походів гірськими стежками та сну в наметі оптимальним вибором буде рюкзак великої місткості. У продажу ви знайдете моделі об’ємом до 60 л, які можно вдосталь наповнити для тривалих щотижневих поїздок. Для кількох годин ігор у пейнтбол або страйкбол досить невеликого рюкзаку, що вміщає близько 10-20 літрів.

А якщо вам подобаються рюкзаки тактичні невеликого розміру, які добре підходять для міського стилю, зверніть увагу на моделі через одне плече об’ємом близько 6,5 л.

Дійсно якісні тактичні рюкзаки мають правильно спрофільовану спинку, що дозволяє розподілити вагу так, щоб хребет не був перевантажений. Слід пам’ятати, що вага рюкзака не повинна перевищувати 30% маси тіла.

Тактичні рюкзаки повинні мати правильно спроектовану конструкцію, коли каркас легко адаптується до індивідуальної будови тіла. При купівлі рюкзака варто перевірити, чи не надто він прилипає до спини, адже тоді не вдасться забезпечити достатній приплив повітря і ваш одяг стане мокрим від поту. Якщо в рюкзаку доведеться перевозити більш важкі речі, його слід обладнати підсилюючими ременями для стегон і грудей. Це дозволяє значно розвантажити хребет. Лямки повинні бути досить широкими, щоб вони не впивалися в плечі під час підйому чи ходьби.

Організація внутрішнього простору

Внутрішній простір тактичних або військових рюкзаків поділено на відділення, і в кожному з них зазвичай є додаткові відділи та кишені, завдяки яким легко підтримувати військовий порядок. Кожна річ, яка знаходиться у рюкзаку, може мати своє місце. Це дозволяє знаходити навіть найдрібніші речі за кілька секунд, що часто потрібно в екстремальних експедиціях.

Рюкзаки цього типу повинні мати зовнішні гачки для кріплення шолома або каски. Інші спеціальні пристрої використовуються для кріплення додаткових бічних кишень, які збільшують загальну місткість для спорядження та особистих речей.

Якщо ви вирішили купити тактичний рюкзак, слід враховувати додаткове обладнання, яке пропонують деякі моделі. Ви можете обрати товар із сонячною панеллю та USB портом, який дозволяє заряджати мобільні телефони. Цікавим та корисним рішенням також є гідратаційні картриджі, що забезпечують доступ до чистої води навіть у найекстремальніших умовах.

Матеріали

Тактичні рюкзаки використовуються в основному військовослужбовцями та співробітниками правоохоронних органів, тому вони мають бути розраховані на вельми екстремальні умови експлуатації, а отже, і зроблені зі спеціалізованих матеріалів.

  • нейлон – це щільна тканина, яка використовувалася в бронежилетах часів Другої світової війни, а також вона неймовірно еластична.
  • ріпстоп – стійка до розривів та деформації. Хоча ріпстоп не такий міцний, як нейлон, цей матеріал набагато ефективніший за сотні інших видів і забезпечує довговічність, легкість і надійність.
  • поліестер – використовується для одягу, тому не забезпечує такий же рівень стійкості, як нейлон або ріпстоп. Однак він дуже легкий і при цьому зможе захистити вміст від більшості зовнішніх факторів впливу.

Простіше кажучи, ідеального або кращого тактичного рюкзака не існує. Вибір оптимальної моделі залежить від особистих потреб та дій, які ви плануєте виконувати зі своїм придбанням. При купівлі тактичного рюкзака, слід враховувати безліч варіантів.

Такі вироби високо цінуються за виняткову міцність та надійність. Як правило, вони більше звичайних рюкзаків (через їхні основні цілі) і мають спеціальні відсіки, включаючи сумісність із системами гідратації.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай