Всім привіт! Сьогодні готуємо 3 блюда із цвітної капусти на ситний обід.
Цвітна капуста – корисний і не калорійний овоч, про який часто забувають або просто не вміють готувати. Треба знати лише рецепт, щоб приготувати смачну страву для сім’ї.
Зміст
Перший рецепт: цвітна капуста в духовці з корицею, паприкою и куркумою
Інгредієнти для приготування:
- цвітна капуста – 1 качан
- вершкове масло – 3 ст. л.
- паприка – 1 ч. л.
- куркума – 1/4 ч. л.
- сіль – 1/3 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
- кориця мелена – дрібка
Готуємо страву:
- Помийте капусту, поріжте на суцвіття.
- Розтопіть вершкове масло, додайте спеції, сперемішайте та додайте капусту.
- Викладіть її на деко, відправте в духовку на 25 хвилин при 200 С.
Другий рецепт: цвітна капуста з молоком і яйцями
Інгредієнти дуже прості:
- цвітна капуста – 1 качан.
- яйця – 3 шт.
- молоко – 3-4 ст. л.
- олія – 1-2 ст. л.
Готуємо страву:
- Помийте і розберіть капусту на суцвіття, відваріть в підсоленій воді близько 10-15 хвилин.
- Яйця збийте з сіллю, додайте молоко, перемішайте.
- Змастіть форму для запікання вершковим маслом, викладіть капусти, залийте молочно-яєчною заливкою і відправте в духовку на 20 хвилин при 180 С.
Третій рецепт: цвітна капуста з сиром і часником
Потрібні інгридієнти:
- твердий сир – 50 г
- кольорова капуста – 1 качан
- вершкове масло – 50-60 г
- часник – 2 зуб.
- цедра лимона – 1 ч. л.
- петрушка – 1-2 гілочки
- сіль, перець – за смаком
Час готувати:
- Помийте капусту і висушіть.
- Сир натріть на тертці.
- Розтопіть масло, додайте подрібнений часник, цедру лимона, сіль, перець і змастіть капусту.
- Обов’язково накрийте капусту фольгою, викладіть на деко і відправте в духовку на 30 хвилин при 190 С.
Смачно и корисно. Приємного смаку