Як оформити квартиру та які килими купити:поради щодо вибору

Будинок і ремонт

Оформити житлове приміщення та зробити його по-домашньому теплим й затишним допомагає гарний килим. Це той елемент, який дозволяє перетворити інтер’єр, кардинально змінити зовнішній вигляд кімнати, з’єднати використовувані для оформлення елементи в єдину композицію. Щоб підібрати та купити килими, необхідно прислухатися до порад дизайнерів, оформлювачів, придбати продукцію в магазині з багатим вибором.

Як вибрати килим для оформлення житлового простору?

П’ять корисних порад допоможуть підібрати виріб для дитячої, спальні, вітальні, передпокою або кухонної зони, будь-якого іншого приміщення в будинку, квартирі, номері готелю, офісі.

1. Увага на особливості кімнати та особисті переваги

Необхідно визначити розмір приміщення, щоб правильно підібрати підходящий виріб. Окремої уваги заслуговує фактура, яка може бути:

  • з густим ворсом – відмінно підійде для вітальні або спальні;
  • коротковорсова та темна – для вітальні та кухні, їдальні.

Можна зробити висновок, що килими купити легко, якщо правильно їх підібрати, і тоді прибирання не перетвориться в непосильну ношу, а виріб надовго збереже форму та колір.

2. Увага на склад виробу

Не тільки колір повинні цікавити покупця. Окрему увагу приділено й складу продукції. Натуральні килими виглядають розкішно, вони м’які на дотик, ідеально підходять для особистих покоїв. Для загальних приміщень обирають більше синтетичні вироби, які не вбирають вологу, легко чистяться та швидко висихають.

Якщо в будинку є маленькі діти, рекомендовано звернути увагу на довговічні та практичні вироби. Для оформлення такого житлового простору підходять більше килими з сумішевих матеріалів.

3. Правильно вибираємо розмір

Необхідно вирішити, яку саме частину приміщення необхідно декорувати, після виконати виміри. Можна підібрати килими, які повинні покривати підлогу біля каміна або біля ліжка. Покупці зможуть придбати вироби, які підходять для прикраси всього житлового простору.

Для вітальні краще підібрати виріб, який буде ширше дивана та зможе охопити всю прилеглу зону.

4. Шукаємо відповідну форму

Вона надає загальний вплив на загальне сприйняття приміщення. Для декорування загальної кімнати ідеально підходить овальна або кругла форми. Такий виріб можна розташувати біля столу, дивана або навіть вікна.

Кілька квадратних килимів дозволять красиво оформити приміщення та вдало його зонувати. Біля туалетного столика можна укласти маленький виріб, в диванній зоні – побільше, але такого ж кольору й фактури.

5. Ворс

Для обідньої та ігрової зони рекомендовано вибирати килими з маленьким ворсом. Їх просто очистити, якщо на них потрапить бруд або рідина. Волохаті та пухнасті вироби краще підібрати для спальні або дитячої.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай