Робота в Польщі для будівельників з України

Будинок і ремонт

В Польщі стрімко розвивається будівельна сфера. Є постійний попит як на різноробочих для виконання допоміжних робіт, так і кваліфікованих фахівців. Є робота в Польщі арматурником, каменярем, штукатуром та ін. Які умови праці та зарплату пропонують будівельні фірми для українців?

Особливості працевлаштування на будівництві

Робота за кордоном для українців 2022 в будівельній сфері є найрізноманітніша. В цій галузі відчувається дефіцит місцевих фахівців, оскільки поляки віддають перевагу праці в інших країнах Європейського Союзу.

До особливостей працевлаштування в будівництві можна віднести:

  • Наявність досвіду за фахом. Якщо такого досвіду не має, є можливість працевлаштуватись різноробочим або підсобником. Пропрацювавши деякий час на такій посаді, можна шукати більш високооплачувану вакансію, наприклад робота в Польщі бетонярем, каменярем та ін.
  • Стан здоров’я. Робота на будівництві пов’язана з фізичною працею, яка потребує витривалості та відсутності медичних протипоказань. На деякі посади є вимоги щодо граничного віку працівників – 45-55 років.
  • Способи пошуку вакансій. Сьогодні пошук роботи досить простий – можна самостійно шукати роботу через Інтернет або соціальні мережі, можна звернутись до фахівців – кадрових агентств.

Вакансії в будівельних компаніях є в різних містах Польщі. Це може бути робота в Ченстохові, Вроцлаві, Зелена-Гура, Ополе, Гданську, Варшаві, Любліні, Катовіце та ін.

Робота в Польщі арматурником чи бетонярем: умови праці

Працевлаштування в будівельних компаніях офіційне. Підтвердженням цьому слугує укладання трудового договору. Контракт укладається обов’язково в письмовій формі, в 2 екземплярах: один залишається роботодавцю, інший – робітнику.

Легальна робота в Польщі бетонярем, плиточником, різноробочим передбачає:

  • Медичне страхування. На будівництві є ризик отримання травм різного роду, а тому не зайвим буде гарантія медичної допомоги.
  • Стабільну, своєчасну оплату праці.
  • Встановлений робочий графік та доплату за підвищеним тарифом в разі переробок.
  • Можливість звернутись до відповідних органів в разі порушення роботодавцем прав робітника, наприклад несвоєчасною виплатою зарплати.

Багато компаній пропонують своїм іноземним працівникам житло. Зазвичай, саме житло безкоштовне, але потрібно оплачувати комунальні послуги. Вартість комунальних послуг фірма може вираховувати автоматично, з заробітної плати.

Заробітна плата будівельників в Польщі

Розмір заробітної плати будівельників залежить від декількох факторів: рівня кваліфікації, фаху, кількості відпрацьованих годин та виконання робіт. Умови виконання робіт можуть бути внутрішні (штукатури, сантехніки) та зовнішні, наприклад, робота арматурником в Польщі. Варто враховувати, що в Польщі є мінімум, обов’язків для всіх робітників даної сфери – 13 злотих на годину.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай