Як підтримати здоров’я кісток: підбираємо правильну дієту

Здоров'я

Кістки підтримують наше тіло та захищають внутрішні органи. При цьому вони є живими тканинами, які ростуть. Тому важливо підтримувати їх здоров’я. В деяких випадках вони можуть стати крихкими, через що нерідко виникає така поширена хвороба, як остеопороз. Найчастіше вона вражає жінок період менопаузи. Щоб уникнути ризиків, дуже важливо правильно харчуватись та отримувати всі важливі поживні речовини.

Найважливіші поживні речовини для підтримки здоров’я кісток

Для збереження кістяної тканини дуже важливо отримувати ряд корисних поживних речовин. Наприклад, комплекс «Покращена підтримка здоров’я кісток» об’єднує важливі вітаміни та мінерали, які забезпечують здоров’я системи.

Серед найголовніших поживних речовин:

  • кальцій — він є основною складовою частиною кісток. Мінерал забезпечує їхнє зміцнення, а також підтримує структуру тканини;
  • вітамін D — покращує всмоктування кальцію в організмі, завдяки чому покращує засвоюваність мінералу кістками;
  • вітамін К — важливий для формування кісткової тканини;
  • магній — сприяє кращому використанню кальцію в організмі;
  • фосфор — важливий компонент кісток, який також гарантує їхню міцність.

Всі ці поживні речовини забезпечують здоров’я кісток та дозволяють запобігти великій кількості різних захворювань. Їх можна отримувати як шляхом вживання спеціальних харчових добавок, так і завдяки правильній дієті.

Поживні речовини, які покращать стан ваших кісток

Ніколи не пізно піклуватись про своє здоров’я. Обов’язково перегляньте свій раціон та додайте до нього корисні продукти, які покращують стан кісток.

Молоко

Одним з найкращих джерел кальцію є молоко. Саме його регулярне вживання зміцнює кістки та зуби, а також запобігає розкладу кісткової тканини. Крім того, у молоці міститься вітамін D, який сприяє покращенню засвоюваності кальцію. Цей нутрієнт регулює процеси, що відбуваються у кістковій тканині, забезпечуючи її зміцнення.

У складі молока міститься білок, який є важливим будівельним матеріалом для наших кісток та м’язів. Він сприяє відновленню тканин, в тому числі після різних травм та навантажень. Рекомендується щодня споживати молоко як у складі різних каш, так і у вигляді корисного напою.

Йогурт

Не менш корисним для організму є йогурт. Він містить кальцій, який забезпечує зміцнення наших кісток. Крім того, в ньому містяться живі культури бактерій — пробіотики. Вони своєю чергою покращують всмоктування кальцію в кишечнику, завдяки чому підвищується користь мінералу для здоров’я кісток.

Йогурт може стати вашим чудовим перекусом. Його можна додавати до складу різноманітних страв: наприклад, приготувати соус для картоплі або заправити салат.

Чорнослив

Чорнослив є джерелом не лише кальцію, але й вітаміну К. Цей нутрієнт сприяє регулюванню процесів зміцнення кісток, завдяки чому суттєво зменшується ризик розвитку остеопорозу. У складі чорносливу можна знайти важливі антиоксиданті, які сприяють запобіганню пошкодженню клітин. Обов’язково включіть чорнослив до свого раціону: додавайте його до складу салатів або ж просто вживайте як корисний перекус.

Сардини

В сардинах можна знайти велику кількість кальцію, який сприяє зменшенню ризику втрати кісткової маси. Крім того, в цій рибі міститься чимало вітаміну D, який регулює рівень фосфатів та кальцію у крові. Сардини містять жирні кислоти Омега-3, завдяки чому мають протизапальні властивості. Це зберігає цілісність кісткової маси. Варто враховувати, що риба містить білок, який забезпечує нормальний розвиток кісток та м’язів.

Фрукти та овочі

Насправді овочі та фрукти є важливою складовою будь-якого раціону, якщо ви піклуєтесь про своє здоров’я. Якщо ви бажаєте зміцнити свої кістки, обов’язково вживайте зелені листові овочі: вони містять велику кількість вітаміну К та забезпечують здоров’я кісткової тканини. Цитрусові, помідори та болгарський перець теж містять вітамін К, необхідний для синтезу колагену. Це важливий білок для підтримки здоров’я кісткової тканини. Не варто нехтувати картоплею, бананами, абрикосами, бо вони містять калій. Він допомагає зменшити вимивання кальцію з кісток. Не забувайте про те, що ваш раціон обов’язково має бути різноманітним.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай