Показання до комп’ютерної томографії легенів

Здоров'я

Органи дихання – одна з найвразливіших частин людського тіла. Погана якість повітря у великих містах, паління та відсутність регулярних обстежень часто призводять до розвитку хвороб, які потребують тривалого лікування. Щоб не допустити цього, варто періодично відвідувати лікаря, а перед візитом можна зробити КТ легенів у Києві в Оксфорд Медікал

Для чого потрібно робити КТ легенів

Комп’ютерна томографія – це один із найбільш інформативних методів діагностики захворювань органів дихання. Він забезпечує детальну візуалізацію внутрішніх тканин легенів.

Існує два варіанти: пацієнт звертається до клініки самостійно, щоб пройти обстеження та пізніше відвідати лікаря з вже готовим результатом, або приходить за рекомендацією спеціаліста. Серед основних патологій, які можна виявити за допомогою КТ: 

  • рак легенів та інші пухлини (лімфоми, метастази); 
  • пневмонія;
  • абсцеси; 
  • емфізема; 
  • травматичні ушкодження (розриви, гематоми); 
  • вроджені аномалії розвитку. 

Окрім візуалізації легеневих структур, комп’ютерна томографія також дозволяє оцінити стан плеври, середостіння, грудної стінки та діафрагми. 

Особливості проведення КТ легенів 

Для візуалізації судин легенів часто використовується КТ із контрастом. В організм вводиться спеціальний фарбуючий розчин, який дозволяє краще відобразити на знімках внутрішні органи та отримати чіткі зображення. Ця рідина повністю безпечна для здоров’я та виводиться з організму самостійно протягом доби. 

Комп’ютерна томографія належить до неінвазивних методів, тобто не потребує проникнення всередину органів. Для отримання якісних знімків спеціалісти рекомендують на короткий час затримати дихання – поки проходить сканування. При цьому повна процедура займає лише кілька хвилин. 

Головна перевага такого дослідження – можливість діагностувати хвороби на ранніх стадіях. Також лікарі іноді призначають КТ у процесі лікування захворювань, щоб відстежувати динаміку пацієнта та оцінювати ефективність обраної стратегії. 


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай