Елайнери Invisalign: що це і кому підійде

Здоров'я

Неправильний прикус та інші проблеми, пов’язані з будовою зубів, спостерігаються сьогодні досить часто. Загалом у світі із ними зіштовхуються близько 80 відсотків населення. Для виправлення ситуації ще недавно стоматологи використовували переважно стандартні брекети. Ці системи досить ефективні, але мають недоліки, серед яких і естетичний фактор. Нині можливості стоматології значно розширилися. Прекрасною альтернативою брекет-систем стали елайнери Invisalign, ознайомитися з якими докладніше можна за посиланням https://myaligner.dental/.

Головна перевага цієї системи полягає в тому, що, крім високої ефективності, яка їй властива, вона не викликає дискомфорту при використанні, забезпечує гарний і нескладний догляд за зубами та знижує ризик розвитку карієсу практично до мінімуму.

Принцип роботи системи Invisalign

Елайнери функціонують на основі принципу, аналогічного традиційним брекетам, але із суттєвими відмінностями. Цей метод також спрямований на корекцію росту та вирівнювання зубів, проте замість металевих дужок застосовуються спеціальні прозорі конструкції, які називають капами. До ключових характеристик їх належать:

  • прозорість (непомітність);
  • комфорт при носінні;
  • конструкція знімна (за нею легко доглядати).

Кожен набір елайнерів виготовляється індивідуально для пацієнта на основі зліпків зубів. Такий підхід дозволяє зробити максимально ефективну конструкцію для конкретної людини. Лікар приймає рішення щодо того, як часто потрібно міняти капи на нові, і як довго їх потрібно носити, виходячи з клінічної ситуації, з якою звертається пацієнт, поточного стану його зубів.

Однією з основних переваг Invisalign є їх непомітність при носінні. Вони абсолютно прозорі і не викликають неприємних відчуттів, що є величезним плюсом, порівняно з традиційними брекетами. Пацієнти можуть легко витягувати їх для виконання гігієнічних процедур, таких як чищення зубів. Це допомагає запобігти утворенню зубного нальоту.

На відміну від брекет-систем, де наявність «замків» може сприяти утворенню карієсу, Invisalign мінімізує такі ризики. Це пов’язано з тим, що капи не мають елементів, які можуть ускладнити догляд за зубами, пошкодити емаль.

Кому підходять елайнери Invisalign

Дана система виправлення дефектів зубного ряду добре підходить для лікування широкого кола людей. Важливим фактором є те, що використання ортодонтичних елайнерів, таких як Інвізілайн не впливає на дикцію людини. Тому їх можуть носити навіть люди, діяльність яких пов’язана із постійними виступами на публіці. Йдеться про викладачів шкіл та вищих навчальних закладів, промовців, представників інших професій, змушених регулярно читати лекції, проводити диспути перед аудиторією.

Якщо на початку появи системи, коли в середині минулого століття американська компанія розробила силіконові капи для корекції прикусу, нею могли скористатися лише певні верстви населення, то зараз ситуація значно покращилася. Річ у тому, що тоді ця технологія була надто дорогою і мала багато обмежень у застосуванні. Вона підходила лише 40-50% пацієнтів. Інші люди були вимушені звертатися до традиційних брекетів.

З часом технологія зазнала значних змін, була доопрацьована, вдосконалена. Сучасні елайнери для виправлення зубів можуть бути використані приблизно у 85% пацієнтів із різними деформаціями прикусу.

Звісно, змінилася і вартість. Попри те, що встановлення елайнерів у Дніпрі та інших населених пунктах нашої країни не належить до розряду бюджетного стоматологічного лікування, їхня доступність суттєво збільшилася.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай