AirFlow чистка — суть методу, як проводиться та його переваги для пацієнта

Здоров'я

Нормальним процесом є скупчення на зубах різних відкладень — нальоту. Згодом він стає твердішим, особливо в місцях, куди не дістає зубна щітка під час щоденного чищення. Видаляти самостійно зубні камені, огрубілий наліт і пігментні плями не варто, бо це може призвести до травмування зубної емалі та ясен, а при наявності пародонтозу — до його загострення. Краще скористатися професійним чищенням у стоматології. Одним із найбільш універсальних і комфортних методів для цього вважається AirFlow чистка.

Суть чистки Air Flow

Методика Air Flow належить до абразивних технологій очищення, тому що для неї використовується харчова сода, змішана з водою. Ця суміш подається повітряним потоком під великим тиском у ротову порожнину через спеціальне сопло. Під дією соди наліт і «свіжі» зубні камені розм’якшуються, а вода й повітряний потік ефективно знімають ці відкладення. Паралельно асистент забирає суміш і знятий наліт за допомогою аспіраційної системи.

Процедура триває недовго: у середньому 30–40 хвилин залежно від стану зубів. Після чистки не можна їсти, пити забарвлені напої та палити протягом 2–3 годин. Це пов’язано з тим, що обробка ротової порожнини прибирає пелікулу — невидиму оку захисну плівку, яка самостійно відновлюється саме за 2–3 години.

AirFlow чистка підходить навіть для важкодоступних місць, наприклад, міжзубних проміжків, ясневих карманів тощо. За одну процедуру видаляються всі забруднення та пігментні плями. Навіть у курців і тих, хто полюбляє чай та каву, після сеансу помітне освітлення зубів на 1–2 тони та зникнення жовтизни.

Показань для вибору цієї методики багато:

  • усунення пігментації зубів;
  • зняття не дуже старого нальоту від продуктів, що забарвлюють емаль;
  • чистка імплантів;
  • підготовка до ремінералізуючої терапії;
  • підготовка до відбілювання;
  • чистка у важкодоступних місцях;
  • чистка при пародонтозі.

На останньому пункті варто зупинись окремо. У порівнянні з іншими методиками AirFlow чистка більше підходить при наявності пародонтозу або пародонтиту. Вона не травмує ясна й не спричиняє надмірну кровоточивість. Вплив повітря під великим тиском створює ефект масажу, тому навіть позитивно впливає на стан ясен.

Переваги Air Flow чистки

Процедура професійної чистки Аір Флоу має такі переваги:

  • Універсальна для більшості пацієнтів — підходить навіть для дітей.
  • Можна застосовувати при наявності пломб, імплантів, брекет-системи.
  • Одночасно із чищенням проводиться і полірування зубів — вони стають блискучі та гладенькі.
  • До порошку для чищення можна додати ароматизатор, який забезпечить приємний запах із ротової порожнини.

Зверніть увагу! Якісно виконана AirFlow чистка забезпечує ефект мінімум на 5–6 місяців, тому процедура проводиться один раз на пів року. Саме такий результат гарантують у клініці My Smile.

Загалом, ця методика наразі одна з найпопулярніших у світі. Її цінують за делікатний вплив, якісне очищення та універсальність для різних пацієнтів.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай