Хочете приготувати смачне і ситне блюдо на швидку руку? Одним з варіантів можуть стати легкі овочеві страви, наприклад, незвичайні чебуреки зі смачними і простими начинками.
Кабачкові чебуреки з фаршем
Нам знадобляться інгредієнти:
– кабачки – 2 шт.
– молоко – 50 г
– яйце – 1 шт.
– борошно – 100 г
– сіль – 1/2 ч. л.
– зелена цибуля – невеликий пучок
– рослинне масло – 3-4 ст. л.
Інгредієнти для смачної начинки:
– фарш яловичий – 250 г
– вода – 50 г
– сіль, чорний перець (за смаком)
– зелена цибуля – 1 пучок
Готуємо страву
Натріть на крупній тертці кабачки, додайте яйце, молоко, просіяне борошно, подрібнену зелену цибулю, сіль і ретельно перемішайте до стану рідкої сметани.
Робимо начинку: подрібніть цибулю, додайте у фарш, посоліть, поперчіть, додайте воду і добре вимішайте руками.
Розігрійте сковороду, змастіть рослинною олією і вилийте тісто. Коли воно схопиться – зверху лопаткою викладіть трохи фаршу і накрийте другою частиною млинця.
Обсмажте з двох сторін протягом 2-3 хвилин.
Чебуреки з сиром
Для приготування знадобляться:
– кабачки – 3 шт.
– борошно – 150 г
– молоко – 50 г
– яйце – 1 шт.
– рослинне масло – 50 мл
– сіль, перець (за смаком)
Інгредієнти для начинки:
– сир твердий – 100 г
– будь-який солоний сир – 100 г
– часник – 2-3 зуб.
– зелень будь-яка (за смаком)
Спосіб приготування
Натріть кабачок на крупній тертці, додайте яйце, молоко, сіль, перець і просіяне борошно, перемешайтн до стану рідкої сметани.
Готуємо начинку: натріть сир на крупній тертці разом з часником, подрібніть зелень, перемішайте, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Добре розігрійте сковороду, вилийте тісто, коли воно схопиться, викладіть начинку і накрийте другою частиною млинця, обсмажте до золотистого з двох сторін.
Чебуреки з кабачків з сиром і шинкою
Інгредієнти:
– кабачок – 1-2 шт.
– яйце куряче – 1 шт.
– часник – 1 зуб.
– борошно – 110 г
– сіль, перець (за смаком)
– рослинне масло – 3-4 ст. л
Начинка:
– сир – 40 г
– шинка – 100 г
Спосіб приготування
Натріть кабачок, додайте яйце, подрібнений часник, борошно, сіль, перець і все перемішайте.
Начинка: натріть сир на крупній тертці, шинку поріжте дрібними кубиками, перемішайте.
Викладіть тісто на сковороду, зверху начинку і обов’язково накрийте другою частиною млинця.
Блюдо найкраще їсти гарячим, можна зі сметанним соусом.
Смачного!