Помер Леонід Куравльов. Йому було 85 років

За кордоном

Помер відомий радянський актор Леонід Куравльов, йому було 85 років. На початку січня 2022-го року його госпіталізували з пневмонією, а потім перевели до хоспісу.

Смерть актора підтвердив його син Василь. На початку січня актора госпіталізували до лікарні у Комунарці.

Як повідомляв його син, актору зробили тест на коронавірус, який показав негативний результат, тоді лікарі почали лікувати його від пневмонії.

Через два тижні пневмонію у артиста вилікували, але у підсумку надали паліативний статус і вирішили перевести в хоспіс.

Біографія актора

Леонід Куравльов народився 8 жовтня 1936 року у Москві. У 1955 році він вступив на акторське відділення “ВГИКа”. Дебют Куравльова у кіно відбувся під час навчання — він зіграв у фільмі «Сьогодні звільнення не буде…» Андрія Тарковського та Олександра Гордона.

За свою акторську кар’єру Куравльов знявся більш ніж у 200 фільмах та серіалах. Серед найвідоміших кіноробіт артиста — роль Шури Балаганова у картині «Золоте теля», Жоржа Мілославського у фільмі «Іван Васильович змінює професію» та сантехніка Опанаса Борщова в «Афоні».

Куравльов також знімався в картинах «Шукайте жінку», «Місце зустрічі змінити не можна», «Міміно», «Не може бути!», «Найчарівніша і найпривабливіша», «Вій» та інших. Грав у серіалах «Вулиці розбитих ліхтарів» та «Сищики».


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай