Лукашенко вступив на посаду Президента Білорусі


[su_service title=”Жми «Нравится» и первым читай новости в Facebook” icon=”icon: thumbs-o-up” icon_color=”#7eabeb”]

[/su_service]


Олександр Лукашенко вступив на посаду Президента Білорусі. Церемонія інавгурації в ці хвилини проходить у Палаці Незалежності, передає кореспондент БЕЛТА.

На церемонію інавгурації запрошено кілька сотень людей. У їх числі вищі посадові особи, депутати Палати представників і члени Ради Республіки, керівники державних органів і організацій, місцевих виконавчих і розпорядчих органів, республіканських засобів масової інформації, діячі науки, культури і спорту.

Відповідно до Конституції Республіки Білорусь Президент вступає на посаду після складення присяги такого змісту: «Вступаючи на посаду Президента Республіки Білорусь, урочисто присягаюся вірно служити народу Республіки Білорусь, поважати і охороняти права і свободи людини і громадянина, дотримуватися і захищати Конституцію Республіки Білорусь, свято і сумлінно виконувати покладені на мене високі обов’язки ».

Поклавши праву руку на Конституцію, Олександр Лукашенко виголосив присягу на білоруській мові. Потім він підписав акт про прийняття присяги, після чого голова Центральної комісії Білорусі з виборів і проведення республіканських референдумів Лідія Єрмошина вручила Олександру Лукашенко посвідчення Президента Республіки Білорусь.

Як повідомлялося, вибори глави держави відбулися 9 серпня. За даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосувало 80,1% виборців. Явка в цілому по країні склала 84,28%.


[su_service title=”Жми «Нравится» и первым читай новости в Facebook” icon=”icon: thumbs-o-up” icon_color=”#7eabeb”]

[/su_service]



Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай