1000 гривень за вакцинацію: як кропивничани зможуть отримати гроші

Новини Кропивницького

Стало відомо, як кропивничани зможуть отримати 1000 гривень за програмою Президента.

Програма реалізовуватиметься в декілька етапів

  1. Отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». Це – найшвидший і найпростіший спосіб.
  2. (3 квартал 2022 року) Буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють».

Повідомив заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Шеремет.

Скористатися нарахованою сумою можна буде протягом 4 місяців після дня надходження коштів. У разі невикористання сума буде повернена державі.

Нагадаємо, що Президентом України Володимиром Зеленським ініційовано програму підтримки бізнесу, який зазнав втрат під час карантину. У рамках програми повнолітні громадяни України, які мають повний курс вакцинації, незалежно від того, коли вони робили такі щеплення зможуть отримати 1000 гривень та витратити придбавши білет у театр, абонемент у спортзал тощо. Таким чином підтримати підприємства зі сфери культури, спорту, перевезень.

Коли почнеться нарахування

Програма бонусних нарахувань розпочнеться з 19 грудня та триватиме впродовж наступного року.

Обов’язковою вимогою є отримання 2 доз антиковідних вакцин (підтвердження у додатку «Дія» або офіційним документом про вакцинацію).

«Фінансові операції здійснюватимуться банками-партнерами, які мають надійні системи захисту платежів. Наразі МінЦифра формує технічні вимоги підключення до програми для Банків-Емітентів.Вони підписують договори інформаційної взаємодії та декларацію відповідності технічним вимогам, вносять MCC-коди для обмеження витрат за спеціальними банківськими картками. Безкоштовно випускають такі картки для населення»,

– зазначив заступник.

Що потрібно для отримання картки

Також він додав, для того, щоб отримати цю картку кропивничанину потрібно у мобільному додатку «Дія» пройти коротку верифікацію, яка дозволяє їм отримати гроші на спеціальні банківські картки.

Мінекономіки нараховує гроші на спеціальні карткові рахунки людини – по 1 тис. грн.

Жителі Кропивницького зможуть розраховуватися цими грошима з підприємствами, які відповідають визначеним MCC-кодам.

Держава контролює випадки нецільового використання коштів та блокує нечесних гравців ринку від участі у програмі.

Такий алгоритм працюватиме на першому етапі. Надалі надання готівки не передбачена.

За словами Сергія Шеремета, головна ідея програми – не тільки заохотити вакцинуватись, а й підтримати бізнес, який найбільше постраждав від пандемії.

На що можна витратити гроші

Планується, що витратити кошти буде можна на: придбання залізничних та авіаквитків на внутрішні рейси, абонементи до спортзалів чи фітнес-клубів, відвідати кінотеатр, театр, музей чи виставковий центр, придбати книги (зараз опрацьовуємо процес реалізації).

Перелік послуг ще формується. Наразі тривають перемовини з національними авіакомпаніями, які попередньо погодилися конкурувати за пасажирів із «Укрзалізницею». Задля цього вони мають адаптувати ціни на квитки та розробити механізм їхнього придбання.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай