Секрети пакування: як оптимізувати простір у валізі

Туризм

Щоб взяти з собою в короткострокову поїздку або тривалу подорож усі необхідні речі, помістивши їх в одну валізу, треба знати про певні секрети пакування багажу. У статті розповідаємо про найдієвіші з них, які неодноразово були перевірені на практиці.

Розподіл ваги речей

Найважчі речі треба завжди класти на дно валізи — так нести або везти її буде набагато легше. До найбільш громіздких речей відносять взуття та верхній одяг. Всередину туфель і черевиків можна покласти згорнуті рулонами шкарпетки, щоб максимально використати вільний простір. Рекомендується спакувати кожен черевик в окремий пакет і скласти пари так, щоб носок одного черевика був розташований біля п’яти іншого, а підошви дивилися в різні боки. За можливості слід ущільнити вільний простір між пакетами дрібними речами.

Згортання одягу в рулони

Штани, джинси, футболки, сукні та сорочки займають у валізі менше місця, якщо згорнути їх рулонами:

  • штани слід скласти навпіл таким чином, щоб одна штанина лежала поверх іншої, а потім згорнути, починаючи від пояса;
  • джинси згортаються так: верхня частина вивертається назовні, штанини накладаються одна на одну, а потім згортаються знизу, після чого навколо рулону обертається верхня відігнута частина;
  • кофти, сорочки та футболки потрібно згортати ось як: рукави складаються всередину, річ перегинається навпіл уздовж, а потім робиться щільний рулон;
  • спідниці складаються навпіл, а потім скручуються в рулон;
  • сукні згинаються спочатку по лінії пояса поперек, потім навпіл вздовж і скручуються.

Використання вакуумних пакетів і чохлів

Куртки, піджаки, толстовки, светри та інший теплий об’ємний одяг треба не просто скрутити в максимально тугі рулони, а й упакувати в чохли із застібкою або вакуумні пакети, щоб максимально зменшити їхній об’єм.

Готові рулони слід розміщувати у валізі не одне над одним, а вертикально.

Хитрощі розміщення взуття у валізі

Як зазначалося вище, об’ємне важке взуття слід ставити на дно валізи, а всередину класти дрібні речі. Текстильні сандалі й туфлі краще класти верхньою стороною одне до одного та за можливості фіксувати гумкою.

А ось туфлі на підборах, босоніжки та кросівки треба складати валетом — так, як вони лежать у коробках.

Як пакувати спідню білизну

Труси можна згорнути в рулони та розкласти по пакетах. Жіночі бюстгальтери кладуть один в інший, а в чашечки для економії місця поміщають труси. Також бюстгальтери можна перегнути навпіл, з’єднавши чашки та склавши їх одна на одну. А ще можна скористатися спеціальними формованими органайзерами для бюстгальтерів, які запобігають деформації виробів.

Секрети розміщення у валізі дрібних речей

Ремені, хустки, шарфи та інші дрібні речі розміщують у порожнечах між одягом та взуттям, а також розкладають по кутах і вздовж стінок валізи. Ременями можна обв’язати рулони зі щільним одягом.

Тендітні речі кладуться так, щоб їх оточували м’які. Скляні флакони краще обгорнути одягом, а пластикові пляшки та тюбики помістити у два звичайні або один щільний пакет і зав’язати.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай