Обираємо надійний туристичний намет

Туризм

Коли хочеться видихнути, побути наодинці зі своїми думками, перемкнути тумблер, значить час у гори. А щоб єднання з природою проходило максимально комфортно, варто подбати про якісний намет. 

Важливі критерії вибору намету

Обираючи намет варто пам’ятати, що купуєте ви його не на один рік, тому підхід до вибору та покупки має бути серйозний. Перш за все потрібно звернути увагу на:

  • розмір та місткість намету;
  • кількість входів;
  • матеріал;
  • водостійкість тенту;
  • вага;
  • особливості конструкції.

Перед тим, як обирати намет, важливо визначитися щодо його місткості. Найпопулярнішими варіантами є дво- та тримісні намети. Навіть якщо ви зазвичай мандруєте удвох, тримісна палатка буде вдалим вибором, адже окрім спальних місць тут буде вдосталь місця для ваших речей. Однак, якщо у виборі вашим пріоритетом є легкість та компактність, то обирати слід серед двомісних. 

Загалом обираючи намет, варто звернути увагу на його параметри. Вони можуть відрізнятися залежно від виробника. 

Щоб палатка прослужила не один рік, вона має бути виготовлена з якісних матеріалів. Каркас намету має бути максимально надійним, а тент та дно – виготовлене з матеріалу з хорошим показником водотривкості. За сучасними мірками 3000-5000 мм водного стовпа цілком достатньо.

Як обрати місце для намету

Щоб намет якомога довше зберіг свою функціональність слід правильно підходити до вибору місця де ви будете його розкладати. Це має бути рівна поверхня, без горбів чи ям. Перш ніж розкладати палатку слід переконатися чи немає гострих каменів.

Їх треба прибрати, адже камені можуть прорізати дно вашого намету. Якщо ви знайшли ідеальне місце де будете розкладатись, то не забудьте максимально вирівняти його ялиновими гілками або листям.

Якщо ви плануєте розпалювати багаття, прослідкуйте, щоб відстань від палатки до вогню була як мінімум 5 метрів. Це вбереже ваш намет від незапланованого займання.

Надійний туристичний намет забезпечить комфорт та нормальні умови для відпочинку та сну під час вашої мандрівки. Підібрати його вам з радістю допоможуть професійні консультанти платформи robіnzon.ua.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай