Як забруднюються стічні води на м’ясокомбінатах

Технології

Процес виробництва м’ясної продукції здійснюється з використанням потужного обладнання, яке необхідне для отримання та оброблення сировини. Такі об’єкти вважаються одними з найбільш забруднених. Оскільки у воду можуть потрапляти не лише токсичні хімічні речовини, але й залишки м’яса чи кормів (канига), білкові сполуки тваринного походження, а також жир, що потрапляє у стічні води і може призвести до того, що каналізаційна система заб’ється. Саме тому м’ясопереробний корпус потребує спеціальних очисних систем, що здатні нейтралізувати шкідливі речовини та інші категорії забруднень зі стоку.

Навіщо потрібні очисні системи на м’ясокомбінатах

Реагентна очистка стічних вод є особливо актуальною для м’ясопереробного корпусу. І це не просто так – такий підхід дозволяє:

  • дотримуватися актуального законодавства, яке контролює скидання шкідливих речовин у стічні води та максимально допустиму концентрацію забруднень;
  • покращити репутацію підприємства – забруднення, що йдуть у стічних водах, можуть потрапляти через каналізаційну систему до житлових будинків і тим самим спонукати мешканців виступити проти роботи підприємства;
  • уникнути серйозних штрафів та наслідків – якщо вдасться довести, що на конкретному об’єкті не здійснюється очищення стічних вод, це може призвести до серйозних витрат;
  • потурбуватись про довкілля – висока концентрація шкідливих речовин призводить до зараження ґрунтів, отруєння тварин, водоймищ тощо.

Як відбувається очищення стоку на м’ясокомбінатах

Найбільш універсальним та ефективним для очищення стічних вод на м’ясопереробному корпусі є метод флотації. Попередньо відбувається механічне очищення води від крупних домішок, а також усереднення стічних вод з додаванням хімічного реагенту.

Безпосередньо флотація – це очищення стоку за допомогою повітря, бульбашки якого виловлюють забруднення та шкідливі речовини і піднімають їх на поверхню. Завершальний етап – збирання за допомогою спеціальних механізмів шару забруднень.

Детальніше ознайомитися з усіма методами, а також обрати устаткування для очищення стічних вод на м’ясокомбінатах можна на https://ete.net.ua/%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8F-%D1%81%D1%82%D1%96%D1%87%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%BC%D1%8F%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D1%96%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%83/. В подальшому осад необхідно накопичити (якщо це невеликі об’єми) або зневоднити і вивести на об’єкти, що займаються переробкою твердих побутових відходів.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай