Як підібрати духову шафу: основні параметри

Технології

Все більше українських споживачів віддають перевагу вбудованій побутовій техніці. І це не дивно, адже вона ідеально поєднується з дизайном кухонного простору. Один з приладів, популярність якого поступово знижується через появу сучасних вбудованих аналогів, — це традиційна плита.

Її місце зайняли більш зручні у монтажі варильні поверхні та духові шафи, які можна встановлювати незалежно одна від одної. Це значно розширює можливості облаштування кухні. Наприклад, духова шафа, розташована на рівні робочої поверхні, значно зручніша у використанні, ніж та, що знаходиться під варильною поверхнею. Такий підхід робить кухонний простір більш функціональним та ергономічним. Придбати сучасну та функціональну духовку можна від бренду Haier Україна, одного з найкращих виробників. В асортименті є кілька варіацій духовок для приготування смачних та запашних страв.

Як вибрати оптимальний об’єм духової шафи

Якщо у вас невелика кухня, і важливо зекономити простір, варто звернути увагу на компактні духові шафи з об’ємом камери до 45 або 46-50 літрів.

Для стандартних кухонь підійдуть моделі з об’ємом 51-60 літрів, які забезпечують достатньо місця для приготування різноманітних страв. Якщо ж площа дозволяє встановити велику духову шафу, варто розглянути варіанти з об’ємом 61-70 літрів або понад 71 літр.

Сучасні виробники пропонують широкий вибір моделей з різними параметрами, тому можна легко знайти оптимальний варіант для своєї кухні.

Типи дверей

Найпоширеніший тип дверей духових шаф – відкидний, коли вони відкриваються, відкидаючись униз. Існують також моделі з навісними, які можуть відкриватися праворуч або ліворуч, а також варіанти з висувними дверима.

При виборі духової шафи важливо звернути увагу на її конструкцію і тип засклення. Найбезпечніші – моделі з чотирма стеклами, хоча зустрічаються також варіанти з подвійним або потрійним склом. Більше стекол у дверях означає меншу ймовірність отримати опік при їхньому відкритті.

Функція гриля 

Щодо моделей духовок з функцією гриля, то треба сказати, що він зазвичай розташований зверху, та спеціально розроблений для того, щоб ваша страва мала хрустку скоринку, яку так люблять справжні гурмани. Гриль може бути двох варіантів: інфрачервоний (електричний) та газовий.

Режим конвекції

Духовки з конвекцією оснащені вентилятором, який розподіляє повітря всередині камери. Коли він працює в режимі нагрівання, то допомагає рівномірно запікати страви. Якщо ж нагрівання вимкнене, вентилятор стане корисним для делікатного розморожування продуктів.

Також врахуйте, що деякі моделі часто мають інші режими:

  • вертела (для рівномірного обертання та запікання страв);
  • режим мікрохвильовки (для швидкого приготування та розігріву їжі);
  • окремого режиму для випікання піци (зручний для приготування класичної страви італійської кухні).

Такий функціонал — гарне доповнення до основних функцій, однак необов’язкове. Вибирайте той варіант, який потрібен саме вам.

Джерело: haier-europe.com.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай