Що треба знати про кулер перед придбанням

Технології

В сучасних умовах пити воду з-під крана можна тільки після проведення її дослідження на безпечність для здоров’я. Але на жаль ні водопровідна, ні вода зі свердловини не може рахуватись достатньо очищеною для вживання. Надійний захист від бактерій та небезпечних домішок може надати кулер. Маючи вдома, на роботі, в освітньому закладі настільні або підлогові кулери, чиста питна вода буде доступна у будь-який час. Які переваги надає використання кулера — розповідаємо в цьому матеріалі.

Чим корисні кулери для води

Сьогодні кулери широко використовуються в офісах, установах, на підприємствах. Це чудовий спосіб забезпечити всіх охочих склянкою прохолодної води влітку, або горнятком гарячого чаю взимку. Пристрої мають багато позитивних сторін:

  • надійність роботи;
  • безпечність обладнання;
  • простота використання;
  • раціональне споживання електроенергії;
  • збереження корисних властивостей води;
  • економія часу для підготовки чистої питної води.

Різноманітність кулерів дозволяє кожному підібрати відповідну модель з необхідними функціями, дизайном та в рамках бюджету.

Які існують види кулерів

Перед тим як вибрати кулер, варто ознайомитись з його базовими особливостями. Існують два основні типи кулерів:

  • Підлоговий — це пристрій, який має форму компактної шафки. Пляшка з водою може встановлюватися як зверху, так і знизу, залежно від конструкції кулера. Підлогові моделі можуть бути обладнані спеціальними поличками, на яких зручно зберігати посуд, або холодильною камерою. Такі пристрої є універсальним обладнанням, яке користується сьогодні великою популярністю.
  • Настільний — ця модель має невеликі розміри, тому ідеально підходить для невеликих квартир чи офісів. Такі пристрої можна встановлювати у будь-якому місці — на спеціальних підставках чи на звичайному кухонному столі.

На вибір певної моделі в першу чергу впливає розмір пристрою, адже габаритному підлоговому кулеру необхідно виділити достатньо місця для зручного користування. Натомість настільні моделі дозволять ощадливіше використовувати площу приміщення.

Що варто знати про системи охолодження

Кулери також відрізняються за системою охолодження. В сучасних пристроях застосовуються два види охолодження:

  • Компресорне — потужна та надійна система, яка використовується в пристроях, що призначені для великих приміщень. Моделі з компресорною системою можна відрізнити по радіатору, розташованому на задній стінці. В таких кулерах температура води тримається в межах 5-10°C.
  • Електронне — основою такої системи є елемент Пельтьє, завдяки якому температура тримається на рівні 12-15°C. Такі кулери відрізняються компактністю та економічністю.

Також є моделі, які не мають систем охолодження. Вони призначені тільки для нагрівання води.

Який вид охолодження вибрати

Розв’язання цього питання залежить від низки факторів, наприклад:

для дому або невеликого офісу, колектив якого складається із 5-8 осіб, можна вибрати кулер з електронною системою;

компресорне охолодження більше підходить для використання в офісах чи підприємствах з великим колективом;

у випадку потреби в особливо холодній воді або необхідності регулювання температури, перевагу краще надати компресорним пристроям.

Кулери для води все частіше стають невіддільним атрибутом офісів, підприємств чи приватного житла. Вільний доступ до чистої питної води покращує якість життя, робить його комфортнішим. Магазин «Кулерова Funky Company» пропонує великий вибір кулерів, серед яких кожен покупець зможе знайти найвідповіднішу модель.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай