Що потрібно знати про декларацію пожежної безпеки?

Технології

Офіційним документом, що підтверджує відповідність матеріальної та технічної бази встановленим законом вимогам, є декларація пожежної безпеки. Щоб цей документ набув чинності, він має бути зареєстрований ДСНС. Прискорити оформлення, а також уникнути затримок можна за допомогою кваліфікованих фахівців. Грамотно складена декларация пожарной безопасности легко пройде всі перевірки та буде оперативно зареєстрована Державною службою з надзвичайних ситуацій.

Для оформлення декларації пожежної безпеки варто звернутися до компанії «Елітпожсервіс». Тут працюють кваліфіковані фахівці із профільною освітою та багатим досвідом виконання такої роботи.

Кому треба мати декларацію пожежної безпеки?

Бувають випадки, коли такий документ не вимагає оформлення, адже раніше вже проводилася робота для забезпечення відповідності об’єкта вимогам пожежної безпеки. Також таку декларацію не подають ті, хто займається торгівлею на узгоджених ринкових місцях або в орендованих приміщеннях, на які власник уже має зареєстровану декларацію. Тому заповнення та реєстрація цього документа потрібна, якщо його нема, приміром, після проведення реконструкції.

Проведення експертизи перед заповненням декларації

Щоб визначити ймовірність виникнення та розповсюдження вогню на об’єкті, потрібно провести експертизу протипожежного стану. Після проведення аналізу відповідності встановленим законодавством вимогам щодо технічних і протипожежних рішень, виноситься позитивна чи негативна оцінка. Також такий аудит охоплює:

  • аналіз усього комплексу заходів, спрямованих на запобігання виникненню осередків займання;
  • забезпечення безпеки людей;
  • наявність умов для оперативного сповіщення бригад ДСНС, ефективність і швидкість евакуації, створення можливостей для негайної ліквідації пожежі.

Після вивчення цих чинників виноситься експертна оцінка.

Для чого проводять експертизу протипожежного стану об’єкта?

Щоб документально підтвердити, що матеріальна та технічна база відповідає законодавству з питань пожежної безпеки, треба провести експертну оцінку. Вона також потрібна для таких цілей:

  • визначення реального стану протипожежних засобів на об’єкті;
  • встановлення розмірів страхового внеску під час страхування майна від пожежі;
  • захисту власників від неправомірних дій представника ДСНС під час перевірки.

Вартість цієї послуги залежить від розташування об’єкта, кількості будівель, загальної площі й інших чинників.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай