Огляд технологій тензометричних датчиків: від простих до складних систем

Технології

Оскільки сучасні тензометричні датчики дозволяють з високою точністю визначать масу об’єкта, що зважується, вони мають досить складну конструкцію. Причому вона змінюється залежно від методу вимірювань. Можна знайти резистивні, тактильні, п’єрезорезонансні, п’єзоелектричні, магнітні, а також ємнісні тензодавачі. Вибір конкретного виробу залежить від призначення ваговимірювального обладнання.

При цьому тензодатчики поділяються на групи за формою вантажоприймальної основи:

  • мембранні;
  • циліндричні;
  • S-подібні;
  • колонні;
  • балочні.

Тензометричні датчики ваги можуть реагувати на стиск, розтягнення або бути універсальними.

Електронний тензометричний датчик ваги Keli та його переваги

Найпростіший тензометричний датчик ваг включає тензометричну доріжку і виходи. При цьому у стаціонарному стані довжина тензорзистора має певне значення. Воно змінюється під впливом навантаження, отримані дані – це саме те, що відправляється на ваговимірювальний контролер, який далі переведе інформацію в доступні для розуміння цифри.

Однак, як правило, справа не обмежується лише одним тензорезистором. У складніших конструкціях використовується мостова вимірювальна схема, відома також, як міст Уітстона.

Якщо йдеться про електронний тензометричний датчик ваги, він додатково повинен включати аналогово-цифровий перетворювач, що також ускладнює конструкцію.

Купити всі види тензометричних датчиків ваги за ціною виробника в Україні

Оскільки електронний тензометричний датчик ваги – річ незамінна, в Україні представлений багатий вибір виробів як найпростіших, так і складніших конструкцій. Однак перед тим, як купити тензодавач, необхідно переконатись у його якості. Придбати надійний тензометричний датчик ваг можна через онлайн каталог Keli. Ціна у цьому випадку буде мінімальною, а виробник гарантує якість на 100%.

Крім тензодатчиків різних типів, Keli пропонує послуги з виготовлення та модернізації вагового обладнання будь-якого цільового призначення. Тож цей бренд – це не лише про продаж тензодавачів, а про сучасні вагові системи загалом.

Ознайомитись з прикладами вже виконаних робіт можна у каталозі Keli: https://keli.ua/tensometric-sensors. Там є список українських партнерів бренду.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай