Критерії вибору кондиціонера

Технології

Кондиціонер – незамінний прилад, здатний врятувати від спеки та зігріти у холодні дні. До того ж він очищає повітря від пилу та інших забруднень, а також підтримує оптимальний рівень вологості у приміщенні. Щоб вибрати потрібну модель, слід дотримуватися наведених нижче рекомендацій.

Критерії вибору кондиціонера

При виборі кондиціонера https://hasta.life/kondycionuvannya/kondycionery-ta-split-system необхідно звернути увагу на такі параметри:

  • Потужність охолодження. Потрібно орієнтуватися на те, що на кожні 10 м² з висотою стель до 3 м потрібно 1 кВт потужності приладу. Оскільки в приміщенні може знаходитися техніка, що виділяє тепло (комп’ютер, телевізор і т.д.), варто вибирати модель з невеликим запасом за потужністю охолодження.
  • Тип фільтру. Будь-який внутрішній блок пристрою має звичайний сітчастий фільтр, який затримує великі частинки пилу. Кондиціонери можуть доповнюватися й іншими видами фільтрів: дезодоруючим – для знищення запахів, антибактеріальним – для перешкоджання появи мікроорганізмів у пристрої, HEPA – для тонкого очищення. Деякі моделі оснащені іонізацією для посиленої боротьби з пліснявою та неприємними запахами.
  • Робота за низької зовнішньої температури. Кожен кондиціонер має свою мінімальну та максимально можливу температуру роботи. У режимі охолодження параметр може змінюватись від -5 до +45 °С, обігріву – від -5 до +20 °С. Обмеження за температурою вказуються у посібнику до конкретної моделі.
  • Режими та функції. За наявності автоматичного режиму користувачеві необхідно встановити бажану температуру, яку кондиціонер досягне і буде підтримувати. Моделі можуть доповнюватися такими опціями: зміною напряму потоку повітря, нічним режимом, датчиком руху, температурним датчиком та дистанційним керуванням зі смартфона.

Окрім оцінки перелічених параметрів, необхідно визначитися різновидом кондиціонера: спліт-система, моноблок, інверторний:

  • Спліт-система складається із зовнішнього та внутрішнього блоків. Її ключовими перевагами є безшумна робота, холодо- та теплопродуктивність.
  • Моноблок є єдиним корпусом з робочими елементами. Він не вимагає професійного монтажу та зручний у використанні, але підходить лише для невеликих приміщень через невисоку потужність.
  • Інверторні кондиціонери швидко охолоджують повітря, тихо працюють, економічно витрачають електроенергію та точно підтримують задану температуру.

Обрати ідеальну модель кондиціонера, яка відповідатиме всім побажанням та ціні допоможуть спеціалісти компанії Hasta e.s.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай