Корисні поради щодо оптимізації роботи iPhone

Технології

Айфон 一 розумний пристрій. Розроблений таким чином, щоб задовольняти усі потреби користувача. Ми звикли до того що він працює безвідмовно. Але, техніка може ламатися. Частина несправностей припадає саме на збої в роботі системи. На прикладі iPhone 13 спробуємо розібратися, чи можливо оптимізувати роботу гаджету. 

Кілька корисних порад:

  1. Регулярно оновлюйте iOS, оскільки нові версії часто містять виправлення помилок, поліпшення продуктивності та нові функції.
  2. Вимкніть автоматичне оновлення програм в фоновому режимі, оскільки це може сповільнити пристрій. Вмикайте лише в тих випадках, коли підключені до Wi-Fi.
  3. Рекомендуємо видалити непотрібні або рідко задіяні програми. Цей крок не тільки звільнить пам’ять, а й пришвидшить швидкодію пристрою.
  4. Встановіть обмеження для фонової роботи деяких віджетів, які займають багато ресурсів. Це можна зробити в налаштуваннях iPhone в розділі “Батарея”, де можете переглянути список програм, які найбільше впливають на розрядку акб. Вони будуть стояти перші в списку. Це доволі корисна опція iOS. Зазвичай, це стрімінгові сервіси, фотошоп, музичний програвач, браузер safari.
  5. Також радимо видалити ігри, в які не граєте. Вони займають достатньо багато місця в сховищі
  6. Час від часу очищайте кеш та тимчасові файли, які накопичуються. Це можна виконати вручну або за допомогою сторонніх додатків для пришвидшення роботи. Їх можна завантажити з app store. Найпопулярніші серед користувачів: dedup cleaner, cleanup. Також це стосується текстових месенджерів: телеграм, whatsapp. Там ця опція є в налаштуваннях. 
  7. Використовуйте “Optimized Battery Charging” (Оптимізоване заряджання акумулятора): Включіть цю функцію в налаштуваннях, щоб знизити знос аккумулятора і продовжити її термін служби. Якщо помітили, що запчастина не тримає повноцінний робочий день, або корпус сильно гріється, краще зверніться до майстрів сервісного центру 2Mac для заміни оригінальної батареї на айфон 13.
  8. Вимкніть автоматичну синхронізацію з iCloud або іншими обліковими записами, якщо не використовуєте цю функцію постійно.
  9. Обмежте перегляд фільмів в hd-якості. Справа в тому, що процессор отримує додаткове навантаження в цей час. І якщо потужності замало, айфон почне сильно зависати, грітися. Це може призвести до виходу з ладу аккумулятору. Ця деталь часто страждає саме через надмірне використання смартфону. Вона приймає на себе основне навантаження разом з процессором. В середньому ця комплектуюча розрахована до 4 років безперервного функціонування. Але потім почнеться процес зносу. Цим зараз нікого не здивуєш. Тим паче, що придбати та встановити нову акб не складно навіть в домашніх умовах.

Будь-які зміни на телефоні можуть впливати на його функціональність, тому будьте обережні та робіть резервні копії, особливо перед візитом до спеціалістів сервісу. Зазвичай, перед прийняттям на обслуговування майстер попередить про всі майбутні ризики, пов’язані з ремонтом, розкаже про подальший хід роботи і що саме буде лагодити. Вам запропонують оригінальні запчастини Apple або копію підвищеної якості. 


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай