Друге дихання Вашого MacBook – як покращити продуктивність?

Технології

Макбук зарекомендував себе як надійний гаджет. Працює швидко, служить довго. Але з часом може почати зависати, сильно грітися, додатки перестають працювати належним чином. Особливо це часто зустрічається в девайсах, які працюють не один рік. Чи можливо реанімувати його або краще придбати новий? Про це і поговоримо.

Сервісне обслуговування

Несправності, з якими стикається майже кожний другий користувач: засмічення, потрапляння вологи, несправна акумуляторна батарея, зависання. Одні на цю несправність уваги не звертають. Працює, отже все добре. Все інше можна і потерпіти. Інші починають розбиратися в цій проблемі, залучаючи спеціалістів сервісного центру AppleFix. Проблема може бути комплексною. Можливо, давно не проводили профілактику від пилу або потрібна заміна батареї Macbook, бо вона зносилася. Також в застарілих моделях варто замислитися про новий жорсткий диск з більшою пам’яттю. Справа в тому, що виробник випускає нові додатки, ігри, орієнтуючись на більш потужні пристрої. А якщо в вас ПК 2010 року, то нові віджети будуть заважкі. Процесор просто не витримує навантаження і дає закономірний сигнал у вигляді перегріву чи сильних шумів.

Чистка ОС

На просторах AppStore є спеціальні додатки, які розроблені для чистки операційної системи від непотрібних файлів. Напопулярніші зараз: AppCleaner, MacKeeper, CleanMyMac. Відкривши будь-який з них, можете побачити в переліку ті документи, які давно не відкривалися, ігри або віджети. Їх можна видалити. Зазвичай важкими програмами вважають: фотошоп, ілюстратор. Багато місця займає галерея з фотографіями та музична бібліотека. Також радимо почистити кеш в месенджерах.

Програмне забезпечення

Apple постійно наголошує, що потрібно встановлювати нову ОС, коли надходить відповідне повідомлення на Mac. Деякі користувачі цю пораду ігнорують і дарма. Бо, виробник постійно додає оновлення сертифікатів безпеки, нові віджети. Але, також зважайте на рік випуску комп’ютера. Бо деякі моделі не підтримують останні версії. Доведеться залишатися на попередній через заслабке залізо та малий обсяг пам’яті. В цьому випадку допоможе стандартна чистка файлів через CleanMyMаc та видалення непотрібних програм.

Механічні пошкодження

Дуже багато незручностей юзеру макбука приносить розбитий девайс. Найпоширеніша проблема 一 розбита матриця. В цих пристроях вона прикрита зверху алюмінієм, але теж може бути пошкоджена. Наприклад сильно натиснули, коли протирали скло від небажаних відбитків пальців. Впустили на тверду поверхню. Краще обмежити користування таким гаджетом. А краще віднести до сервісу на заміну екрана Macbook. ПК проведуть комплексну діагностику на виявлення супутніх проблем, розкажуть як буде проводитися ремонт, скільки часу це займе та нададуть гарантійний талон, документ, який підтверджує прийом на обслуговування. Записатися на попередній візит до майстра можете за допомогою сайту, залишивши свій номер телефону, ім’я у відповідному віконечку на веб-сторінці сайту.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай