Брикетування та його необхідність для збереження сировини

Технології

Біологічне паливо не само по собі з’являється на поличках промислових магазинів, цеху, виробництв. Перш ніж потрапити до споживача, матеріал проходить цілу низку процесів на спеціальному обладнанні. Важливо, щоб кожен етап підготовки проходив на потрібному рівні, тоді сировина буде високої якості.

Що собою становить процес брикетування

На виробництвах з брикетування є багато різного обладнання, яке допомагає виконати процес пакування сировини на вищому рівні. Сама процедура складається з кількох етапів, це:

  • подача біомаси на агрегати для подальшої обробки;
  • перетворення маси на однорідну шляхом подрібнення;
  • просушування матеріалу для його ефективності в майбутньому;
  • перетворення отриманої маси на брикети чи пелети;
  • потім заготовини потрапляють на пристрій для пакування.

Кожен з процесів дуже важливий для отримання якісної маси для обігріву приміщень різного призначення.

Подрібнення

Цей процес може відрізнятися в залежності від типу встановленого на виробництві обладнання. Інколи подана маса подрібнюється шляхом пропускання сировини через шредер, іноді використовуються спеціальні барабани, які подрібнюють тверді та більш габаритні види сировини.

Сушіння

Цей етап обробки сировини не менш важливий. Допустима вологість готового матеріалу не може перевищувати 14 відсотків. Якщо вологи більше, то продуктивність біопалива буде низькою. Матеріал викладають на стрічку та піддають дії високої температури.

Брикетування

Правильно спресувати підготовлену сировину можна лише завдяки високоякісному обладнанню. Якісно виконані брикети мають високу теплотворну здатність. Тому ефективне опалення приміщень різного призначення гарантовано.

Пакування

Від щільності та цілості пакування залежить термін зберігання сировини. Якщо в місткості є хоч маленьке пошкодження, якісні характеристики одразу ж знижуються. Компанія «РМП БІОЕНЕРГІЯ» зарекомендувала себе серед покупців як надійний продавець спеціалізованого обладнання.

Апарати для підготовки біопалива мають бути високої якості. Купити такі можна на сайті https://rmpbio.ua/katalog/briketuvannya/linii-briketuvannya – лінії брикетування в широкому асортименті.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай