Все, що треба знати про легкі червоні вина

Чоловічий світ

Перші асоціації, пов’язані  з червоним вином — це насиченість, танінність і глибина, але практика показує, також існують досить легкі та свіжі вина. Особливо чудово вони чудово смакують у літню спеку. Легкі червоні вина відрізняються від традиційних повнотілих вин ніжністю, легкістю, меншим вмістом танінів і більшою фруктовістю. Для тих, хто цінує витонченість смаку та аромату, легку текстуру та помірний рівень алкоголю вони ідеальні. Один з яскравих прикладів цього алкоголю — вино cabernet sauvignon. 

Легкі червоні вина мають свої особливості:

  • менш насичена структура, ніж в середньо- або повнотілих винах;
  • танін не домінує в легких винах, оскільки він є природним компонентом, який додає вину міцність і терпкість;
  • легкі вина мають сильну кислотність, що додає їм свіжості та робить їх чудовими компаньйонами з різними стравами;
  • такі напої зазвичай мають фруктові, переважно ягідні (наприклад, вишня, малина, полуниця) і квіткові ноти;
  • вони мають нижчий вміст алкоголю 11-12,5% (можуть бути навіть 13-13,5%), що робить їх менш насиченими та делікатними;
  • для виготовлення легких червоних вин частіше використовуються такі сорти винограду, як Піно Нуар, Гаме, Барбера, Валполічелла, Дольчетто і Цвайгельт.

Легкі червоні вина чудово поєднуються з легкими стравами, такими як індичка, курка, салати, запечені овочі, риба та паста, завдяки делікатному смаку. Їх рекомендується подавати при температурі 12-15°C, на відміну від повнотілих червоних вин, щоб підкреслити їхню свіжість. Вони ідеальні для аперитиву або неформальних зустрічей завдяки своєму низькому вмісту алкоголю. Залежно від вмісту цукру, в продажі можна знайти широкий вибір напоїв — від сухих до десертних, проте найбільша кількість легких вин — сухі, напівсухі та напівсолодкі купажі.

Легкі червоні вина можна вживати як самостійно, так і з їжею. Їх також можна використовувати як основу для коктейлів, таких як тінто де верано. Вони зазвичай не витримуються довго, тому найкраще їх вживати молодими, приблизно від 1 до 3 років після виробництва. Щоб зберегти їхній аромат і свіжість, правильно зберігайте пляшки в прохолодному місці, якомога далі від прямого сонячного світла. Елегантні червоні вина ідеально підходять для тих, хто шукає ідеальний баланс між свіжістю та витонченістю. Вони ідеально підходять для різних страв і подій.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай