Що таке холодильний агрегат та який принцип його роботи

Чоловічий світ

Перші спроби зробити штучний лід приписують Вілліану Каллену з Единбурзького університету, який у 1755 році створив лід, створюючи вакуум у резервуарі, який містив летку рідину. Лише в 1834 році було створено перший опис повної холодильної системи, що містить чотири основні процеси: стиснення, конденсація, розширення та випаровування. Відтоді було досягнуто нових технологій, які дозволили розширити виробництво та покращити якість.

Як працює холодильний агрегат: короткий огляд системи

Холодильний агрегатТипові холодильні агрегати складаються з чотирьох основних компонентів: компресора, конденсатора, розширювального пристрою та випарника. Компресор відповідає за стиснення перегрітої пари від низького тиску до високого. Після цього холодильна рідина потрапляє до конденсатора.

Конденсатор – це теплообмінник, який працює при високому тиску і температурі, що перевищує температуру середовища, в якому знаходиться холодильний агрегат. Таким чином, конденсатор здатний відводити тепло від холодоагенту в навколишнє середовище.

Далі холодоагент у рідкому стані проходить через фільтр-осушувач, який відповідає за видалення можливої ​​вологості із системи. На виході з фільтра-осушувача холодоагент розширюється, а його тиск знижується, що змушує частину холодоагенту перейти з рідкого стану в пароподібний. Саме процес перетворення холодоагенту з рідини на пару спричиняє зниження температури в системі.

При виході з розширювального пристрою холодоагент перебуває у двофазному стані (пара + рідина). Поглинаючи енергію з охолоджувального середовища холодоагент завершує процес випаровування і потрапляє до компресора, де цикл повторюється.

Що треба знати про компресори у холодильних агрегатах

Компресори є однією з найголовніших складових холодильної установки. Вони поділяються на три категорії.

  • Моделі з низьким тиском застосовуються із температурою від -35°C до -10°C. Це морозильні камери, які зазвичай зустрічаються в супермаркетах і магазинах.
  • Середній тиск призначений для застосувань із температурою випаровування від -20 °C до 0 °C. Це холодильники, що використовуються в супермаркетах, пекарнях і магазинах молочних продуктів.
  • Високий тиск призначений для застосування з температурою від -15°C до 10°C, це охолоджувачі вина та фонтанчики для пиття.

Різні варіанти обладнання, у тому числі компресор на 12 Вольт і двоступеневий поршневий компресор можна придбати в компанії «ЕнергоХолод».

Характеристики, які мають значення при виборі холодильного агрегата

Перед тим, як купити агрегати повітряного охолодження або інші моделі, зверніть увагу на наступні критерії.

  • Енергоефективність. По-перше, це зменшує експлуатаційні витрати, а по-друге, підтримує навколишнє середовище. Компанії з енергозберігаючим обладнанням для опалення та охолодження повинні платити менше за комунальні послуги.
  • Функціональність. Установки повинні бути легкими для експлуатації.
  • Початкова ціна та вартість обслуговування. Існує різне холодильне обладнання, яке відповідає різним промисловим стандартам, якості, ціні та експлуатаційним вимогам. Ознайомтеся з доступними варіантами.

Вибір холодильного обладнання залежить від типу бізнесу, з яким ви маєте справу. Наприклад, агрегати в корпусі купити можна для кафе чи ресторану. Вони не займають багато місця, але добре підтримують належну температуру.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Розкажи новину друзям
Михайло

Редактор новин

Оцініть автора
Скай