Чим закушувати знаменитий віскі William Lawson’s

Чоловічий світ

William Lawson’s — це купажований шотландський віскі, який шанувальники стилю цінують за особливу м’якість. Виробникові вдалося цього домогтися завдяки збільшенню часу дистиляції до трьох діб, замість двох. Солодких фруктово-бісквітних тонів смаку напій набуває під час витримки в бочках з-під хересу. Розповімо, як поєднувати цей алкоголь з їжею, щоб насолодитися всіма гранями букета.

Найкращі закуски до віскі William Lawson’s

У William Lawson’s істинний шотландський характер, властивий напоям Спейсайда. Є в ньому і сміливість, і, водночас, м’якість, елегантність. Але, мабуть, його головна родзинка — повна відсутність димного аромату і торф’яних відтінків. У смаку віскі William Lawson’s відчуваються тільки обсмажене зерно, яскраві тони квітів і фруктів з яблучним акцентом, а також делікатна нотка вершкового ірису. Віскі п’ють у чистому вигляді, у складі простих і складних коктейлів. Температура подачі — 18 градусів. Для охолодження напою використовують спеціальні камені. Колотий лід розбавить багатий смак William Lawson’s. Для зниження міцності алкоголю можна додати колу, содову, яблучний сік. Оптимальна пропорція 1:2. Щоб отримати максимальне задоволення від віскі William Lawson’s, до нього потрібно подати правильні закуски. Пельмені, вареники та оселедець до віскі не підходять. Страви, які стануть гарним акомпанементом до цього напою:

  1. свинина або баранина, приготована на грилі;
  2. м’ясо в горщиках;
  3. смажені тельбухи домашньої птиці;
  4. копчена риба — лосось, скумбрія;
  5. сирна тарілка;
  6. мисливські ковбаски або пряна домашня ковбаса.

До віскі, розведеного колою, підійдуть м’які сири, фруктова нарізка. Якщо віскі змішують з яблучним соком, можна подати гусака або качку, запечену в духовці з яблуками. При подачі віскі як дижестива, закусками можуть бути чорний шоколад, шоколадний торт або шоколадне морозиво. Рецепти багатокомпонентних коктейлів можна знайти в інтернеті. Пропонуємо два найпопулярніші з них. Сухий Мангеттен:

  1. 20 мл віскі Вільям Лоусон;
  2. 20 мл сік апельсина;
  3. 20 мл сік абрикоса;
  4. 1 коктейльна вишенька.

Змішати напої в шейкері, вилити в склянку, прикрасити вишнею. М’ятний коктейль:

  1. 40 мл віскі Вільям Лоусон;
  2. 10 мл м’ятного лікеру;
  3. 30 мл мінеральної води без газу;
  4. колотий лід.

Ретельно змішати інгредієнти в келиху. Якщо хочеться, щоб напій був менш тягучим, об’єм мінеральної води можна збільшити. Приготування таких коктейлів не займає багато часу. Інгредієнти для них можна купити в маркеті алкогольних штук Маудау. Також в інтернет-магазині можна замовити келихи для віскі. Для дегустації Вільям Лоусон у чистому вигляді підійдуть келихи Tulip. Якщо алкоголь потрібно розбавити, використовують рокси — широкі склянки з товстим дном.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай