Якими бувають каблучки для заручин

Леді

Вважається, що традиція дарувати жінкам каблучки на знак підтвердження заручин з’явилася ще в Стародавніх Єгипті та Римі. Проте популяризацію цього звичаю серед європейців приписують австрійській знаті XV століття. Хоч в Україні ця традиція виникла не так давно, сьогодні вона набула великої популярності. Заручальні каблучки відрізняються від звичних прикрас формою та дизайном.

Популярні персні для заручин

Поява в дівчини на правому безіменному пальці каблучки свідчить, що вона отримала пропозицію руки та серця і прийняла її. У багатьох культурах персні вважаються символом нескінченності, вічного кохання та обіцянки бути разом із партнером назавжди. Тому каблучка з діамантом для заручин — це більше, ніж звичайна прикраса. Отже, до її вибору треба поставитися з усією відповідальністю. Серед великого асортименту ювелірних виробів деякі моделі вважаються класикою. Купивши такий перстень, наречений точно не прогадає:

  • Гладенька каблучка з одним каменем. Такі прикраси виготовляють із білого, жовтого, червоного золота. Інкрустують діамантами, сапфірами, смарагдами. Бувають бюджетніші моделі із цирконієм чи фіанітами. Штучні кристали за характеристиками нагадують природні дорогоцінні камені.
  • Вінтажний стиль. Для таких виробів притаманний складний декор. Наприклад, шинка може бути ширшою, ніж класичні варіанти, мати в основі великий діамант та розсип дрібніших камінчиків. Ювелірні вироби у вінтажному стилі демонструють хороший смак та підкреслюють особливість жінки.
  • Подвійний перстень. Поєднання каблучки для заручин та обручки набуло популярності останніми роками. Якщо їх надягати на палець одночасно, утворюється одна велика прикраса. Каблучка-трансформер має вишуканий дизайн та привертає увагу оточення.
  • У вигляді корони. Перстень, який за формою та дизайном нагадує діадему, має попит серед молоді. Такі вироби призначені для сміливих дівчат, які не бояться проявляти свою індивідуальність. Оскільки прикраса має складний дизайн, її варто поєднувати з простою класичною обручкою.
  • Мереживні каблучки. Оригінальні ювелірні вироби нагадують золоте плетиво й мають неймовірно ніжний вигляд. Прикраса може бути інкрустована дрібним дорогоцінним камінням, яке створює додатковий блиск. Оскільки мереживні персні широкі, до них треба купувати тонку обручку.

Чимало чоловіків роблять коханій сюрприз, даруючи золоту каблучку під час пропозиції руки та серця. Щоб наречена була в захваті, потрібно попередньо дізнатися про її смак та побажання щодо дорогоцінної прикраси.

Який вибрати камінь

Сьогодні класичною прикрасою для заручин вважається золотий перстень із діамантом. Проте поява цієї традиції пов’язана з популяризацією дорогого каміння американськими ювелірними магнатами у 20-х роках минулого століття. Якщо раніше камінь слугував символом обраних, бутики рекламували його як обов’язковий атрибут кожної каблучки. Це був геніальний хід, який допоміг збільшити продаж діамантів у рази.

Звичайно, конкуренцію вишуканому камінню скласти практично неможливо. Хоча сьогодні багато пар вибирають не менш блискучі, проте доступні за ціною прикраси. На прикладі британської королівської родини бачимо, що сині сапфіри чудово підходять на роль каменя в заручальному персні. Не менш елегантні прикраси з топазами, рубінами, смарагдами. Тож у виборі каблучки для заручин варто керуватися власним смаком та фінансовими можливостями.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай