Яка різниця між просекко і шампанським?

Леді

Просекко – це відоме італійське ігристе вино. Воно має легкий освіжаючий смак с нотками фруктів та квітів. Вживають напій яу аперитив, а подають його з легкими закусками. У більшості людей це вино асоціюється зі святом і задоволенням. Приємна легкість бульбашок у бокалі створює урочисту атмосферу, навіть якщо це звичайна вечеря з друзями або родичами.

Що ж таке просекко?

Це вино роблять з винограду сорту Ґлера. Він вирощується переважно в регіонах Венето і Фріулі-Венеція-Джулія, розташованих на північному сході Італії. Просекко, ціна в Україні на яке варіюється залежно від компанії виробника, буває сухим, напівсухим або солодким. Тому підібрати його для себе можуть покупці з різними смаками. Виготовляється просекко методом акратофорної ферментації. При ньому вторинне бродіння здійснюється у великих сталевих резервуарах. Це дає змогу зберегти свіжість та фруктовий характер вина.

Різноманітність prosecco

Купити просекко можна до будь-якої події. Існує багато його варіацій. Вони відрізняються смаком та ароматом. За типом ігристості напій буває з інтенсивними бульбашками та з делікатним ефектом газування.

За рівнем солодкості просекко оригінал, ціна якого може суттєво варіюватися, поділяють на такі види:

  • Brut – сухе вино з мінімальною кількістю залишкового цукру;
  • Extra Dry – має трохи більше залишкового цукру й легкі фруктові нотки;
  • Dry – напій із помірним рівнем солодкості;
  • Demi-Sec – найбільш солодкий варіант, який подають до десертів або використовують як компонент у коктейлях.

Така різноманітність робить напій універсальним і затребуваним у всьому світі.

Особливості виготовлення

Багато людей бажають купити вино від виробника, але не всі знають, як його роблять. Виготовлення напою складається з декількох етапів. Після первинної ферментації виноградного соку здійснюється його фільтрація та контроль над рівнем цукру. Після другої ферментації вино знову проціджують і розливають у пляшки. Такий кропіткий підхід впливає на смакові якості вина та привертає до нього увагу поціновувачів.

У чому різниця між просекко і шампанським?

Купити вино в Києві за найбільш вигідною ціні можна в інтернет-магазині Champarty. У його асортименті є не тільки вказаний напій, а й різні сорти шампанського. Ці два види ігристого вина мають деякі відмінності. Вміст алкоголю в просекко зазвичай менше, ніж у шампанському. Його показники не перевищують 10–11 %. Крім того, якщо порівнювати з традиційним методом виготовлення шампанського, який передбачає вторинну ферментацію у пляшках, акратофорний метод дешевший та більш швидкий. Цей факт забезпечує оптимальний баланс між якістю та ціною.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай