Як почистити оббивку дивана від плям: 10 порад для прибирання

Леді

Хочете позбутись плям на оббивці дивану? Найчастіше це бажання виникає в тих сім’ях, де є маленькі діти та домашні вихованці. І якщо ви вже знаєте, чим очистити плями на шпалерах, радимо звернути увагу на прості поради, як позбутися забруднень на оббивці дивана.

TheLime ділиться перевіреними способами.

Як почистити тканинний диван

  1. Прибираємо пил і дрібне сміття пилососом, надягнувши на нього м’яку насадку. Якщо тканина ворсиста, використовуємо вибивалку для килимів. Змочуємо простирадло в чистій воді, віджимаємо і застилаємо ним диван. Потім починаємо вибивати, як килим. Пил залишиться на вологій тканині, не забруднюючи повітря. Повторюємо по всій поверхні дивана.
  2. Прибираємо тверді забруднення, якщо вони є, шпателем або ножем. Однак на ворсистих покриттях такого робити не можна – їх легко пошкодити. Щоб видалити бруд, спочатку наносимо піну від господарського мила і чекаємо 10-20 хвилин.
  3. Очищаємо плями за допомогою побутової хімії для килимів та м’яких меблів, шампуню, спіненого у воді мила або 2 ст. л. оцту, розведеного в 1 склянці води.
  4. Вологі плями потрібно видаляти якнайшвидше з тканини – бажано відразу промокнути серветкою або сухою ганчіркою до повного вбирання рідини.

Як почистити світлий диван із тканини, шкіри, еко-шкіри

  1. Спочатку проходимо пилососом із м’якою насадкою по дивану. Якщо не використовувати пилосос, пил і бруд можуть зробити пляму при мокрому очищенні великою, а також залишити неакуратні розводи.
  2. Видалити пляму необхідно якнайшвидше після появи. Більшість плям в’їдаються, тому що раніше ви почнете боротьбу з ними, то краще.
  3. Беремо білу чисту тканину, змочуємо водою, промокаємо.

Виводимо плями побутовою хімією і народними засобами

  • щоб вивести плями від жиру, достатньо рясно посипати всі місця забруднення сіллю, тальком, крохмалем або крейдою;
  • плями від крові видаляємо холодною водою або кубиком льоду, а також оцтовим розчином;
  • плями та запах від сечі прибирають столовий оцет, сода, сіль, перекис водню та лимонний сік;
  • плями від червоного вина виводять сумішшю гліцерину та яйця, а також сіллю;
  • плями від лаку для нігтів або помади необхідно побризкати сумішшю лимонного соку та соди;
  • плями від кулькових ручок та фломастерів допоможуть вивести молоко та лак для волосся.

Важливо: ніколи не тремо плями, а тільки промакуємо!

Зазначимо, перед тим, як виводити плями, слід спробувати новий спосіб або засіб на максимально непомітній ділянці.

Для очищення за допомогою миючих засобів краще використовувати не засіб, а його піну. Наприклад, насипаємо в миску півсклянки порошку для ручного прання, заливаємо чвертю склянки води. Збиваємо міксером у пінисту пасту. В отриманій піні змочуємо чисту білу ганчірку або губку, злегка віджимаємо, круговими рухами протираємо найбільш забруднені місця.

Після того, як ми позбулися плям, повторюємо обробку пилососом. І залишаємо диван висихати на 1-2 дні. Потім знову пилососимо диван, щоб видалити залишки засобу для чищення.


Джерело


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай