Про моркву

Леді

Морква – це популярна культура, яку вирощують практично всі власники власних городів. Рослина невибаглива, корисна, а тому варто обов’язково купити насіння та виростити моркву для своїх кулінарних шедеврів.

В інтернет-магазині «Фазенда» ви знайдете насіння моркви різних видів та сортів. Забезпечивши культурі правильний догляд, ви отримаєте багатий урожай. Доставку товарів можна замовити у будь-яку точку України. Тут ви також знайдете все необхідне для садово-городніх робіт.

Цікаве про моркву

Мало хто знає, але батьківщиною моркви є сучасна територія Афганістану – саме тут вперше почали вирощувати моркву, а також використати коренеплоди для приготування різних страв.

Є також інші пізнавальні факти про цю культуру:

  1. На сьогоднішній день відомо про понад 100 різних видів моркви. Всі вони відрізняються розміром, формою, кольором та смаковими характеристиками. Для нас звичною вважається помаранчева морква, але також є біла, пурпурова, жовта;
  2. Коренеплід має дуже незвичайну форму. У нього є серцевина, яка оточена товстою шкіркою. Така структура дозволяє рослині утримувати поживні речовини та воду;
  3. Морква любить теплий клімат – вона добре росте на сонячних ділянках. Але вже є сорти, яким не страшні холоди – культуру можна вирощувати під накриттям і вона так само добре плодоноситиме;
  4. Для вирощування вибирайте добре освітлену ділянку – не варто висаджувати моркву під деревами або більшими рослинами. Через брак світла коренеплоди погано розвиватимуться, і це позначиться на їх смакових характеристиках;
  5. Після висаджування насіння, коли з’являться сходи, важливо їх прорідити. Можна просто вирвати частину сходів, а можна акуратно вийняти їх із землі і пересадити в інше місце. Це важливий етап – якщо цього не зробити, коренеплодам буде тісно, а тому вони зможуть бути великими та соковитими;
  6. Морква вважається екологічно дружньою рослиною. Це пов’язано з тим, що вона допомагає боротися з ерозією землі, а також не дозволяє бур’янам розростатися на ділянці.

У моркві дуже багато вітамінів та мікроелементів, необхідних нам для міцного здоров’я. Це лідер у змісті вітаміну А, але тут є вітаміни Е, З, До, і калій, кальцій, фосфор.

Морква використовується в українській кухні практично для приготування страв. Її можна тушкувати, варити, а ще моркву додають у випічку, яка набуває гарного помаранчевого відтінку і приголомшливого аромату.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай