Гастрономічні делікатеси Львова та Одеси: смакуємо у подорожі

Леді

Традиційна кухня з місцевими ласощами – невіднятна частина будь-якої мандрівки. Недарма кажуть, що кожне місто можна спробувати на смак. Тому якщо ви плануєте найближчим часом відвідати Львівщину чи Одещину, варто заздалегідь знати популярні делікатеси цих регіонів. Про них ми розкажемо далі.

Чим вас будуть частувати у Львові

Львівська кухня поєднує в собі українські, польські, вірменські, австрійські та єврейські традиції. Вона неповторна, надзвичайно витончена та оригінальна, спирається на місцеві продукти та історичну пам’ять. Якщо ви приїхали на Західну Україну і зголодніли, проблем з тим, щоб знайти де поїсти не буде, адже зазвичай готелі у Львові пропонують харчування прямо на місці. А от чим поласувати – вибирайте із переліку делікатесів нижче:

  1. Кайзершмаррн – товсті млинці з родзинками та горіхами, які подаються порваними на шматки. Цю страву вигадали спеціально для австрійського імператора Франца Йосифа І.
  2. Засипана капуста – тушкована особливим способом, подається з пшоном і морквою. Її обожнював видатний письменник Іван Франко. Обов’язково замовте цю страву в ресторані при готелі Львова, адже це класика галицької кухні.
  3. Суп пажиброда. Рідкісний, але дуже смачний делікатес, який готується із ягнятини на кістці, овочів та спецій.
  4. Червоні вареники. Вони нагадують китайські вонтони, а незвичного кольору набувають завдяки буряковому соку. Для начинки використовують сир з яйцем і цукром.

Вже слинки потекли? Тоді не гайте часу, а скоріше вирушайте у подорож! Якщо цікавлять готелі Львова центр, то зауважте, що їх вартість починається від 690 грн за добу за двомісне розміщення. Ціна зростає з покращенням умов проживання.

Які страви спробувати в Одесі

Ці типові місцеві смаколики однозначно варті вашої уваги:

  • цимес – солодке рагу з овочів (моркви, нута, квасолі та інших), популярна страва, яку готують у багатьох місцевих кафе. У будь-якому готелі Одеси вам порадять спробувати її за обідом;
  • хумус – закуска із нутового пюре з оливковою олією, часником, лимонним соком та спеціями, зазвичай намазується на чорний хліб;
  • форшмак – це страва з оселедця, запеченого із картоплею, сметаною, цибулею і чорним перцем;
  • цаца – готується зі смаженої дрібної рибки (тюльки, хамси, мойви, анчоуса). Цю страву можна замовити в ресторані при готелі в Одесі чи відправитись в одне із затишних кафе на березі моря;
  • фарширована риба – надзвичайно смачний рецепт, який сьогодні відносять до типово одеської кухні, хоча насправді він має єврейські коріння;
  • вертута – рулет із прісного витяжного тіста з різноманітною начинкою (сир, бринза, м’ясо, цибуля, яблука, гарбуз тощо).

Мрієте про Одеса готелі біля моря? Тоді навіщо чекати – починайте моніторити варіанти житла від 300 грн за ніч з двох дорослих.

Чи знайшли ви страви, які найбільше зацікавили? Сподіваємося що так і бажаємо вам нових туристичних та гастрономічних вражень у мандрівках!


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай