Дитячі садки у Львові

Леді

Коли настає час віддавати дитину до дитсадка, батьки починають міркувати над тим, чи варто лише керуватися близькістю закладу до їх місця проживання. А може обрати заклад, який знаходиться трохи далі, проте пропонує дитині кращу освіту, надзвичайно важливу для її подальшого життя? Критеріїв вибору дуже багато, тому дитячі садки у Львові, перелік яких розташований на www.032.ua, мають різну спеціалізацію, щоб задовольнити потреби всіх батьків.

Коли віддавати дитину в дитсадок?

Приблизно у трирічному віці дитина починає проявляти потребу в товаристві інших дітей – це ідеальний час для впровадження дитини в суспільство. Однак не обов’язково, щоб це була група однолітків. Для соціального розвитку діти повинні бути пов’язані з іншими людьми. Оскільки малеча навчається переважно наслідуванням, для неї надзвичайно важливо оточити себе людьми, які можуть:

  • контролювати свої емоції;
  • говорити;
  • вирішувати конфлікти;
  • виявляти співпереживання та співчуття;
  • поважати межі та враховувати потреби.

Тому найбільш сприятливим середовищем розвитку для дитини є люблячий сімейний дім або група, в якій є однолітки та діти старшого віку, дорослі люди, що підтримують, та різноманітне середовище.

Традиційна дошкільна освіта

На жаль, більшість дитячих садків досі вірять у силу покарань та винагород. Розміщення в кутку або на «штрафному килимку», мотиваційні дошки, наклейки з нагородами – це постійні елементи сучасного дитячого садка. З одного боку, це не важко зрозуміти, адже опанувати групу з 30 малюків – справжнє мистецтво. З іншого боку все більше людей говорить про те, наскільки ці методи неефективні.

Покарання не приносить довгострокових наслідків, не змушує дитину замислюватися над своєю поведінкою (як хотілося б дорослим) і вносить у відносини елемент страху. З іншого боку, винагорода – це начебто добре, проте… Усміхнена наклейка за те, що дитина з’їла весь обід, ще одна наклейка за виконання завдання без заперечень або за гармонійну співпрацю в групі. Це лише форма маніпуляції дитиною.

Багато вихователів дитячого садка вірять в абсолютну слухняність, очікуючи, що дитина буде «ввічливою», не заглиблюючись у причини її поведінки. Оскільки групи часто дуже великі, вихователі роблять все можливе, щоб опанувати їх. На жаль, це виключає індивідуальний підхід до кожного малюка та відкритість для його потреб.

Чи програма перевантажена?

Посадити дошкільнят за парти з папером та олівцем, щоб дати «звикнути», даючи дошкільнятам домашнє завдання, підручники та робочі аркуші. Проте дітям не потрібна програма, щільна, як струна, і постійний поспіх, щоб встигнути вчасно. Їм потрібен час для безконтрольної гри та пізнання навколишнього світу. Потрібна близькість, довіра до опікуна, підтримка, вміння визнати свої потреби та допомогти назвати їх. Подбайте про те, щоб в цікавому для вас дитсадку не було такого навантаження.

Приймаючи рішення про дитячий садок, варто слідувати не тільки критерію відстані від дому, але й своєму відчуттю, що це буде безпечне місце для вашої дитини. Не шукайте ідеальний заклад – такого немає. Покладайтеся на свої знання, інтуїцію та на те, які сигнали посилає дитина. Водночас варто пам’ятати, що незалежно від того, який дитячий садок Львова буде відвідувати ваш малюк, саме будинок є найголовнішим місцем для прийняття цінностей та відчуття себе важливим і потрібним.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай