Чи багато людей знає офіційні свята в Україні?

Леді

Свята та ювілейні дати полюбляють усі, тому що вони дарують радісну атмосферу, багато емоцій та часом смаколики. Проте якщо мова йде про офіційні празники, то краще запам’ятовуються їх дати, якщо є якийсь яскравий обряд чи ритуал. А також приводом очікування цього дня стає державний вихідний. Та щоб раціонально спланувати свій час, відчути повною мірою значення події та нічого не пропустити, варто подивитись, який сьогодні день в календарі  свят. Для цього достатньо відвідати відповідний сайт, де зібрана уся інформація про державні, релігійні та офіційні події, а також надані пояснювальні дані та опис прийнятих варіантів відзначення. Саме з цих сторінок можна почерпнути розвернуту інформацію про значущі події людства.

Чи знаєте ви, які сьогодні свята в Україні називаються державними?

Державне свято — це особливий день, коли вся нація об’єднується для відзначення історичної, церковної події або важливої дати, яка символізує її ідентичність та цінності. 

Це момент, коли народ згадує свої досягнення, прославляє героїв минулого та висловлює подяку тим, хто присвятив своє життя будівництву і розвитку країни. Державний празник втілює силу єднання, підтримує національну гордість та надихає на подальші перемоги та здобутки. Тому важливо знати дати свят державного рівня, тому що вони відіграють важливу роль у формуванні нації та вихованні кожного українця.

Проте, якщо не пам’ятаєте, що за свято сьогодні, його правильну назву, ідейне трактування або не розумієте особливостей традицій та обрядовості, радимо звернутись до інформаційних сайтів, що становлять собою повноцінний календар свят. Це організована віртуальна система дат, що визначає спеціальні події та важливі дати, які святкуються у соціальному, культурному та релігійному контексті. В Україні до переліку державних відносяться як національні події, так і релігійні, а також Новий Рік. Щороку урядом затверджується перелік державних свят на поточний рік, де вже враховуються дати празників, що не є постійними, а залежать від місячного календаря.

Як зрозуміти, що сьогодні за день?

Утримати всю інформацію в голові неможливо, проте є багато способів залишатися завжди «в темі». Тим паче, що в останній час в Україні з’явилося багато нових державних празників, які притаманні значної уваги, проте інформації про них у свідомості людей ще дуже мало. Важливо займатися саморозвитком та шукати відомості самостійно, в чому активним помічником стане сайт DayToDay.

До переліку державних свят у 2023 році відносять 12 празників, серед яких:

  • Церковні. Це події пов’язані із східним і західним обрядами. До цих днів відносяться Різдво Христове, Великдень, Трійця, Покрови Пресвятої Богородиці.
  • Державні. Такі празництва припадають в основному на літо та осінь. До них відносяться – День Конституції України, День Української Державності, День Незалежності та інші.
  • Традиційними в нас рахуються Новий Рік, Міжнародний жіночий день.

Саме в ці дні законодавством передбачені вихідні. А якщо празник припадає на вихідний, то додається відпочинок ще на цю кількість днів на буденному тижні.

Якщо ще не визначились, як провести офіційне святкування, ознайомтеся з рекомендаціями в календарі свят. Можна почитати інформацію про аналогічні події в інших державах та винести для себе щось цікаве з їх традицій. Формуйте своє дозвілля разом з перевіреними джерелами сучасних знань!


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай