Кондиціонер у дитячій: щоб дитина не змерзла

Блог

Техніка для дому, до якої належать і побутові кондиціонери, покликана зробити життя людини простіше і комфортнішим. Особливо трепетної турботи та максимально комфортних умов потребують діти – це необхідна умова зміцнення імунітету, хорошого самопочуття та правильного активного розвитку. Замовляйте монтаж кондиціонерів у Львові за адресою https://nash-mayster.lviv.ua/bloh/306-montag-konditioneriv

Незважаючи на те, що сучасне маля з народження оточене технікою, багато батьків задаються питанням про доцільність та безпеку використання кондиціонера в дитячій кімнаті. І ось чому:

  • З одного боку, у дітей ще погано розвинена терморегуляція, вони виділяють набагато більше тепла, ніж дорослі, а тому потребують створення та підтримки навколо себе комфортного температурного режиму .
  • З іншого – чи не нашкодить кондиціонер дитячому незміцнілому імунітету?

Насправді кондиціонер і дитина більш ніж «сумісні», головне – дотримуватись певних правил розміщення та експлуатації кліматичної техніки в дитячій кімнаті.

Правила розміщення та використання кондиціонера в дитячій кімнаті

Провідні фахівці в галузі педіатрії, вірусології та алергології єдині на думці, що в абсолютній більшості випадків вина за погіршення здоров’я дитини внаслідок використання кондиціонера в дитячій кімнаті прямо чи опосередковано лежить на її батьках.

Для того щоб уникнути серйозних помилок, що ведуть до проблем із дитячим самопочуттям, достатньо дотримуватися 4 простих правил:

  • Розміщувати блок кондиціонера в дитячій необхідно таким чином, щоб потік охолодженого повітря, що подається в кімнату, не падав на дитину і її ліжко, а також, бажано, на те місце, де малюк найчастіше і найдовше знаходиться в кімнаті (наприклад, ігрова зона або письмовий стіл) ).
  • Перед використанням необхідно ретельно вивчити інструкцію до системи та навчитися керувати температурним режимом . Так, наприклад, знижувати температуру необхідно поступово в кілька етапів з перервою на півгодини-годину. Це дозволить уникнути температурного шоку та застуд.
  • Після встановлення кондиціонера важливим є його регулярне якісне професійне обслуговування – запорука здорового мікроклімату в дитячій. Мінімум щорічно система потребує огляду та профілактичного чищення, і знезараження. Це дозволить зберегти ефективність роботи, а також уникнути скупчення та поширення шкідливих мікроорганізмів, вірусів та алергенів у повітрі приміщення.
  • Підтримка оптимального режиму вологості лише на рівні 40-70%. Багато моделей кондиціонерів більшою чи меншою мірою сушать повітря. Виходом може стати використання спеціальних зволожувачів або моделей кондиціонерів із функцією очищення, зволоження та іонізації повітря.

Крім того, варто пам’ятати, що кондиціонер – лише помічник у справі створення комфортних для дитини умов. Основне завдання щодо зміцнення імунітету крихти лежить на його батьках. До таких заходів можна віднести процедури загартовування дитини, дотримання гігієни та підтримання необхідної чистоти та порядку в дитячій, дотримання здорового режиму сну та неспання, регулярне провітрювання кімнати, а також необхідність особливо скрупульозно поставитися до належного обслуговування кліматичної техніки в дитячій кімнаті.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай