Які є переваги та особливості вибору ліжок з дерева?

Будинок і ремонт

Дерев’яні ліжка– це міцні, якісні, довговічні та неймовірно красиві меблі для сну. Вони здатні внести особливу “фішку” в інтер’єр приміщення та стати його головною прикрасою. Моделі з дерева екологічні, безпечні й не дарма вважаються класикою, яка ніколи не старіє.

Особливості та переваги дерев’яних ліжок

Вироби для сну, створені з деревини дуже різноманітні за характеристиками, зовнішнім виглядом та стилем. Тому проблем із підбором необхідної саме для вас моделі виникати не повинно. Серед маси плюсів дерев’яних ліжок  виділяють такі:

  1. Довговічність. Такий факт забезпечується обов’язковою умовою використання якісних матеріалів.
  2. Екологічність. Сировина, що використовується при виготовленні моделей повністю натуральна, а деякі види дерева видають спеціальні ефірні олії, що позитивно впливають на здоров’я людини.
  3. Привабливий дизайн. Дерев’яні меблі здатні надати приміщенню особливої естетики та дивовижної затишної атмосфери.

Сучасні моделі з деревини – це не просто місце для сну. Сьогодні це багатофункціональні меблі з місткими нішами або ящиками для зберігання білизни та іншого приладдя.

Різновиди за габаритами

Меблевий ринок пропонує ліжка з дерева різних розмірів. Але найпоширенішими є ліжка:

  • односпальні, які підходять для організації зручного спального місця однієї людини
  • полуторні, де можуть поміститися двоє сплячих, якщо простір кімнати обмежений;
  • двоспальне – відмінне рішення для подружніх пар.

Якщо потрібне ліжко з нестандартними розмірами, то такі моделі можна зробити за індивідуальним замовленням.

Відмінності за сортом дерева

Також дерев’яні ліжка відрізняються за породою деревини, з яких вони виготовляються. Найбільшу популярність має сосна, бук і дуб. Саме ці сорти виділяються гарним текстурним малюнком. А оскільки виробники залишають структуру матеріалу видимим, то такий фактор стає ключовою особливістю на користь таких порід.

Тип основи

При підборі звертайте увагу на основу ліжка. У більшості випадків це ламелі, оскільки саме вони є прикладом оптимального співвідношення “ціна-якість”. Головне – визначитися з кількістю таких рейок. Саме від цього параметра залежить гнучкість та пружність спального місця та термін експлуатації матраца (чим більше ламелей – тим основа буде краще).

Важливі нюанси

Купуючи дерев’яні ліжка, приділяйте увагу дизайну виробу та додатковим функціональним доповненням. Часто для акцентування уваги на матеріалі каркас моделей виконують на масивних ніжках, на які припадає основне навантаження. Узголів’я може виконуватися традиційно гладким  чи у варіанті з елементами різблення, що надають ліжкам особливий шарм. Додатковий функціонал здебільшого представлений практичними нішами для білизни.

Ліжка з дерева мають широкий ціновий діапазон, тому доступні практично всім покупцям. Різниця бюджетної та дорогої моделі полягатиме в породі самої деревини, функціоналом та індивідуальними елементами декору.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай