Як вірно обрати ковролін?

Будинок і ремонт

Якщо вам потрібно універсальне підлогове покриття, то це точно ковролін. Це рулонне покриття багатьма властивостями нагадує звичайний килим, проте відрізняється зручністю та легкістю укладання, приємними тактильними відчуттями.

Ковролін поділяється на декілька видів — побутовий, комерційний та напівкомерційний. Різниця цих покриттів полягає в стійкості ворсу до навантажень. Побутовий ковролін розрахований на помірні навантаження, тоді як комерційний легко витримує сильні навантаження, тиск підошов та ніжок меблів.

Особливості вибору ковроліну

Ковролін відрізняється за багатьма параметрами — тип, структура та довжина ворсу, колірна гама. Спростити пошуки ковроліну можна, якщо обирати за призначенням.

Побутовий ковролін — ідеальне покриття для квартири та будинку. Такий тип ковроліну має середній чи високий ворс, проте може мати й короткий ворс. За структурою ворс може бути петльовим, однорівневим чи багаторівневим.

Побутовий ковролін приваблює великим вибором кольорів та типів ворсу, тож обирати потрібний тип ковроліну для різних типів інтер’єру дуже просто.

Комерційний ковролін добре витримує вплив сильних навантажень, не боїться вологи, не піддається впливу плісняви.

Від побутового коароліну, окрім надзвичайно високої стійкості, такий ковролін відрізняється естетикою. Рідко можна знайти побутовий ковролін яскравих відтінків.

Ковролін за технологією виробництва 

Розрізняють ковролін:

  • голкопробивний,
  • тафтінговий,
  • флокований.

Голкопробивний ковролін створюється на основі волокнистої бази, котра пробивається зазубреними голками. Як наслідок основа і волокна хаотично переплітаються, а для підвищення міцності кріпиться додаткова гумова основа. Таке поєднання забезпечує надійність, стійкість до зношування.

Тафтінговий ковролін — тут голка з ниткою проходять через тканину чи іншу основу, формуючи зверху петлю заданого розміру. Згодом петля може розрізатися чи залишатися в первісному вигляді. Знизу покриття додатково фіксується за допомогою прокладки з латексу. 

Флокований ковролін — нитки довжиною до 3 мм розміщуються на поліхлорвініловій основі за допомогою електростатики. Пізніше нитки заливаються латексом.

Найвідоміші серії ковроліну

Якщо ви шукаєте ковролін побутового типу, слід звернути увагу на  Condor Astra. Це якісне покриття на повстяній основі, котре матиме чудовий вигляд у спальні, вітальні, дитячій кімнаті. Покриття сумісне з теплими підлогами.

Практичне килимове покриття з поліпропіленовим ворсом поєднує м’якість, чудову стійкість до стирання, ефективний захист від плям.

Поліпропіленовий ворс можна чистити звичайними побутовими мийними засобами.

Серед ковроліну комерційного типу приваблює покриття AW Maxima 98, з петльовим багаторівневим ворсом. Покриття не боїться сильних навантажень, сумісне з теплими підлогами. Двошаровий ковролін добре поглинає звук кроків, запобігає проникненню вологи всередину ворсу.

Працівники магазину «ПолMall» завжди радо допоможуть обрати необхідний різновид ковроліну, для дому чи офісу.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай