Секрети ефективного обігріву: як правильно вибрати піч

Будинок і ремонт

Піч з топкою — це класична конструкція, яка дозволяє використовувати різноманітні види палива: дрова, вугілля або торф. З великою теплоємністю пристрій акумулює значну кількість тепла. Головна перевага буржуйки полягає у швидкості нагрівання. За пів години вона здатна прогріти невелике приміщення. Сучасна буржуйка чавунна ідеально підходить для тих місць, де не потрібне постійне опалення: гаража, майстерні, дачі.

Печі для тривалого горіння — булер’яни

Тривале горіння — це постійний режим роботи печей. На одному закладанні дров такий пристрій може віддавати тепло від 8 до 12 годин. Вони заповнюються під самий верх, запалюються — і дрова починають тліти. Зазвичай булер’ян використовують не лише для опалення житлових будинків, але й для нежитлових побутових приміщень. Ці печі розраховані на високий ККД.

Циліндричний металевий пристрій, у який вбудовані труби, забезпечує примусову конвекцію повітря в приміщенні, що дозволяє швидко нагрівати весь об’єм і рівномірно розподіляти тепло всією площею. Основою роботи є простий фізичний принцип, коли холодне повітря опускається вниз, а тепле піднімається вгору. Найкомпактніша модель печі булер’ян призначена для пропуску через свою конструкцію 4,5 кубометра за одну хвилину. Водночас температура самої печі залишається відносно низькою. На відміну від класичної буржуйки, піч не перегрівається, отже, не «випалює» кисень у повітрі приміщення.

Серед основних переваг булер’янів:

  • регульоване горіння і високий коефіцієнт корисної дії;
  • вибір із семи варіантах — печі призначені для обігріву приміщень загальним об’ємом від ста до тисячі кубометрів;
  • можливість використання на будь-якому об’єкті: від гаража до житлового будинку;
  • одного закладання палива достатньо в середньому на 12 годин роботи.

Сьогодні піч-булер’ян є найефективнішим і найдорожчим опалювальним приладом у цій категорії устаткування.

Буржуйка чи булер’ян: що вибрати

Незважаючи на зовнішню схожість з буржуйкою, відрізняються за конструкцією та роботою. Використовуючи буржуйку, треба постійно стежити за вогнем, на відміну від булер’яну. За правильного налаштування кута заслінки, яка обмежує доступ повітря до мінімуму, булер’ян може автономно працювати до 12 годин без необхідності постійного контролю.

Вибираючи обладнання, слід враховувати особисті потреби та уподобання. Буржуйка подарує тепло та атмосферність, тоді булер’ян забезпечить ефективний та рівномірний обігрів приміщення. Зрештою, важливо вибрати таке обладнання, яке зробить ваш дім затишним та підтримуватиме комфортну температуру в холодні місяці.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай