Найпопулярніші види твердопаливних колів для опалення приватного будинку

Будинок і ремонт

Твердопаливні котли надзвичайно популярне обладнання. Воно використовується в системах автономного опалення приватних будинків та приміщень комерційного і виробничого призначення в якості джерела теплової енергії. Завдяки їх застосуванню вдається значно знизити витрати на підтримання необхідної температури всередині приміщення в холодний період року. Однак різні моделі твердопаливних котлів мають різний рівень ефективності та специфічні експлуатаційні особливості. Тому в залежності від завдання та умов використання слід віддати перевагу у виборі тому чи іншому виду. Надалі ми хотіли б зосередити увагу на основних видах твердопаливних котлів, вказати їх основні недоліки та переваги.

Шахтні котли. Даний вид отримав свою назву від форми камери спалювання. Вона виконана в формі вертикального каналу – шахти. Саме така форма камери згорання дозволяє спалювати енергоресурс пошарово. Такий процес переробки дає можливість зробити камеру значно більшого розміру. Більший розмір прямо впливає на тривалість горіння одного завантаження. Саме це і є основною перевагою шахтного котла. Так деякі моделі здатні підтримувати безперервний процес горіння до 24 годин. Прикладом таких моделей можуть бути шахтні котли від магазину Екотерм – https://eccoterm.com.ua/shahtni-kotli.

Котли верхнього горіння. Котли верхнього горіння або ж котли тривалого горіння також працюють по принципу пошарового спалення. Але тут процес влаштований навпаки, зверху – вниз. Сам котел практично повністю складається з вертикальної циліндричної камери згорання. Верхня її частина виділена під камеру підігріву та розподілювач повітря. Цей вид також відзначається хорошою тривалістю горіння. Основним недоліком можна вважати відсутність можливості дозавантаження палива не перериваючи роботу. Це вносить деякі незручності в процес експлуатації.

Пелетні котли. Це твердопаливні котли з автоматичним завантаженням палива. П суті, це звичайна модель, яка додатково комплектується бункером та автоматом подачі. Завдяки такому рішенню котел здатен в автоматичному режимі, без втручання користувача подавати паливо в камеру згорання. Недоліком можна вважати обмеженість у виборі енергоресурсі. Автомат подачі може працювати лише з гранульованими видами твердого палива (пелета, вугілля горіх). Його вартість традиційно вища за скажімо звичайні дрова. Та й вартість самого котла значно перевищує вартість моделей інших видів.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай