Газобетонні блоки – основні характеристики та застосування

Будинок і ремонт

Одержання пористого бетону

Газобетон використовується у всіх будівельних роботах, починаючи від невеликих будинків та закінчуючи масштабними проектами. Завдяки хорошим характеристикам стає все більш затребуваним. Він одночасно легкий та дуже міцний, обкладає гарною теплоізоляцією.До перевезення та зберігання газобетонних блоків треба підходити з особливою відповідальністю. Блоки перевозяться загорнутими в щільну поліетиленову плівку, а зберігання здійснюється у сухому приміщенні, захищеному від опадів та перепадів температур. Придбати кращі газоблоки, можна на нашому сайті, де на газоблоки ціна прораховується індивідуально в залежності від кількості, щільності та розмірів.

Незважаючи на те, що це пористий матеріал, він відрізняється особливою міцністю. Крім того, він стійкий до пожеж – температура плавлення становить 1200 градусів за Цельсієм.

Його отримують шляхом змішування води, піску, цементу, вапна, алюмінієвого порошку або пасти та сажі у встановлених пропорціях.

Під впливом високих температур алюмінієва паста виділяє газ, утворюючи мікроосередки, у яких утримуються повітряні капіляри. На останньому етапі газ замінюється повітрям та виводиться в атмосферу. В основному газобетон використовується у формі блоків.

Основні характеристики

Блоки характеризуються певними марками густини, що позначаються буквою «Д». Наприклад, марка Д500 означає, що в кубічному метрі газобетону знаходиться 500 кг твердих матеріалів, а об’єм, що залишився, — мікроосередки з повітрям. Слід враховувати, що теплоізоляція залежить від кількості твердих речовин – чим вищий їх вміст, тим гірша теплоізоляція.

Газобетонні блоки поділяються на:

– конструкційні, із щільністю Д1200-Д1000

– конструкційно-теплоізоляційні, щільність яких Д900-Д400.

– теплоізоляційні – щільність Д300-Д400.

Застосування

Через великий вміст повітря, ніздрюваті блоки легко можна різати і свердлити. Великі розміри дозволяють прискорити роботу з будівництва стін хорошої якості і практично без відходів.

На ринку будівельних матеріалів газобетонні блоки є одними з найдоступніших. Завдяки високій міцності вони використовуються для всіх типів стін – несучих, внутрішніх, для монтажу перемичок з великим навантаженням.

Комірчасті блоки використовуються для вже існуючих стін з інших матеріалів. Можна вирівняти стіни, кріплячи блоки на спеціальний клей, що робить тонкий шов. Висока теплоізоляція дозволяє використовувати цей матеріал для утеплення стін. Завдяки пористій структурі матеріал легко вбирає та випаровує вологу, тому після установки конструкцію необхідно покрити штукатуркою або облицюванням із цегли.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай