Ароматні булочки сінабони стали популярними у всьому світі завдяки неймовірному поєднанню пухкого тіста, пряної кориці та ніжної глазурі. Підготували покроковий рецепт, щоб ви могли легко приготувати цю смакоту вдома.
Як зробити тісто для сінабонів
Щоб приготувати м’які та пишні сінабони, вам знадобиться:
- 450-500 г борошна;
- 200 мл теплого молока (2,5% жирності);
- 25 г свіжих пресованих дріжджів;
- 100 г м’якого вершкового масла (82,5% жирності);
- 1 ст. л. цукру;
- 0,5 ч. л. солі.
Змішайте в глибокій посудині борошно, подрібнені дріжджі, цукор та сіль. Додайте тепле молоко і масло, після чого ретельно вимісіть тісто до однорідної еластичної структури. Помістіть тісто в миску, змащену олією, накрийте харчовою плівкою і залиште у теплому місці на 1 годину, щоб воно підійшло.
Як правильно зробити начинку для сінабонів
Для соковитої начинки підготуйте:
- 100 г м’якого вершкового масла (для змащування);
- 100-150 г коричневого цукру;
- 1-2 ст. л. меленої кориці.
Розкачайте тісто у тонкий пласт (2-3 мм завтовшки). Щедро змастіть поверхню тіста вершковим маслом, рівномірно посипте корицею та коричневим цукром. Згорніть пласт у щільний рулет, розріжте його на однакові шматочки за допомогою кулінарної нитки.
Як спекти ідеальні сінабони вдома
Змастіть форму вершковим маслом, розкладіть булочки на відстані 1-2 см одна від одної. Залиште на 30 хвилин, щоб вони ще трохи піднялися. Тим часом розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте сінабони протягом 30 хвилин до золотистого кольору.
Як приготувати глазур для сінабонів
Щоб глазур вийшла ніжною та ароматною, вам знадобиться:
- 250 г крем-сиру (можна замінити маскарпоне чи рікотою);
- 2 ст. л. цукрової пудри;
- 1-2 ст. л. лимонного соку.
Ретельно змішайте всі інгредієнти до однорідності. Готові гарячі сінабони щедро покрийте глазур’ю, щоб вона просочила випічку.
Корисні поради, як подавати сінабони
Сінабони ідеально підходять до чаю, кави або какао. Їх часто готують на сніданок, а також подають як солодкий десерт на свята чи кенді-бари. Щоб булочки були особливо ароматними, не шкодуйте кориці.
Скориставшись цим рецептом, ви отримаєте ніжні, пишні та неймовірно смачні сінабони з ароматною глазур’ю, які неодмінно сподобаються вашим близьким.