Як приготувати кабачкову ікру на зиму: простий рецепт

Кулінарія

Кабачкова ікра, ніжна за консистенцією, як справжнє вершкове масло, давно завоювала серця кулінарів та поціновувачів смачних закусок. Цей легкий рецепт допоможе вам зберегти цей смак на зиму, насолоджуючись ароматною та ситною стравою у будь-яку пору року.

Інгредієнти для кабачкової ікри на зиму

Для підготовки 4 півлітрових банок вам знадобляться:

  • 1 кг кабачків – ретельно вимитих і нарізаних на шматочки, що підходять для м’ясорубки;
  • 1 велика морква – очищена і порізана аналогічно кабачкам;
  • 1 велика цибулина – також очищена та нарізана;
  • 120 г томатної пасти – для насиченого смаку;
  • 100 г соняшникової олії – використовуйте частину на початку приготування;
  • 5 зубчиків часнику – пресованих;
  • 50 мл столового оцту (9%) – додає кислинку та зберігає продукт;
  • 1 ч. ложка паприки (звичайної або копченої) – для аромату і кольору;
  • 1 ст. ложка солі;
  • 3 ст. ложки цукру;
  • дрібка чорного меленого перцю.

Покроковий процес приготування кабачкової ікри

1. Підготовка овочів

  • Підготуйте кабачки. Помийте їх, наріжте на невеликі шматочки, зручні для подальшої обробки в м’ясорубці.
  • Овочі-асистенти. Очистіть моркву та цибулю, поріжте їх так само, щоб легко було пропустити через м’ясорубку.

2. Варіння овочевої суміші

  • Об’єднання інгредієнтів. Помістіть нарізані овочі у велику каструлю та влийте 100 мл соняшникової олії.
  • Варіть. Доведіть суміш до кипіння і варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин без кришки. Це допоможе овочам віддати свої соки та розм’яктися.

3. Змішування та додавання смаку

  • Пюре. Зніміть каструлю з вогню і за допомогою блендера перетворіть овочеву суміш на однорідне пюре.
  • Повернення на вогонь. Поставте каструлю назад на середній вогонь і додайте 120 г томатної пасти, а також вичавлений часник.
  • Приправи. Додайте 1 ст. ложку солі, 3 ст. ложки цукру, дрібку чорного перцю і 1 ч. ложку паприки. Паприка не лише підкреслює смак, але й надає привабливий колір страві.
  • Додаткове варіння. Продовжуйте варити на маленькому вогні ще 20 хвилин, періодично помішуючи.

4. Завершення та консервування

  • Додавання оцту. Влийте 50 мл столового оцту і ретельно перемішайте для гармонійного поєднання смаків.
  • Стерилізація. За цей час підготуйте стерилізовані банки та кришки (можна стерилізувати на парі).
  • Розлив. Зніміть ікру з вогню, акуратно розлийте по підготовлених банках і закрийте їх щільними кришками (можна використовувати twist-off або металеві).
  • Остудження і зберігання. Дайте банкам охолонути до кімнатної температури, а потім зберігайте їх у прохолодному місці до року.

Поради для зберігання та подачі

  • Оптимальні умови. Зберігайте банки з кабачковою ікрою у темному прохолодному місці, щоб смак і консистенція зберігалися найкращим чином.
  • Використання. Ікру можна подавати як самостійну закуску, використовувати як начинку для бутербродів або як додаток до гарячих страв.

Спробуйте цей перевірений рецепт кабачкової ікри на зиму, щоб насолодитися неповторним смаком домашньої кухні навіть у холодні дні.

Смачного!


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай