Правильне харчування зовсім не означає відмову від улюблених страв. Головне в цьому питанні — баланс нутрієнтів, якісні продукти та усвідомлений вибір. Якщо вдома завжди є корисні інгредієнти, то приготувати поживні страви стає набагато простіше. Ми склали підбірку з десяти продуктів, які допоможуть легко підтримувати здоровий раціон кожного дня.
Цілозернові макарони
Цілозернові вироби містять більше клітковини, вітамінів групи B та мінералів, ніж звичайні. Клітковина сприяє тривалому відчуттю ситості та покращує роботу травної системи.
Цілозернові макарони чудово поєднуються з овочами, нежирним м’ясом чи рибою. Вони ідеально підходять для приготування різних страв — від пасти з овочами до салатів. Зручно й те, що якісні цільнозернові макарони на maudau.com.ua завжди можна замовити з доставкою.
Оливкова олія холодного віджиму
Цей продукт багатий на мононенасичені жири та антиоксиданти, які допомагають підтримувати здоров’я серцево-судинної системи.
Оливкова олія добре підходить для заправки салатів та маринадів, її можна використовувати як основу для соусів. Щоб максимально зберегти всі наявні в олії корисні речовини, її варто додавати в уже готові страви.
Горіхи та насіння
Мигдаль, волоські горіхи, насіння гарбуза чи льону — це джерела білка, корисних жирів і мікроелементів. Вони допомагають зберігати стабільний рівень енергії протягом цілого дня.
Ці продукти можна додавати до йогуртів, у смузі та випічку. Вони ідеальні перекуси.
Свіжі або заморожені овочі
Насолоджуватися смаком сезонних овочів можна навіть взимку. Адже заморожування дає змогу зберегти більшість вітамінів, наявних в овочах.
Морква, броколі, солодкий перець, шпинат, помідори — це універсальні інгредієнти для супів, рагу, салатів та гарнірів.
Бобові
Сочевиця, квасоля, нут містять багато рослинного білка та клітковини. Вони дають сильне відчуття ситості.
Бобові є основою багатьох страв середземноморської та азійської кухонь. З цих продуктів можна приготувати супи, слати, пасти та паштети. Як і багато інших якісних продуктів, бобові можна придбати в маркеті важливих штук МАУДАУ.
Яйця
Яйця багаті на білок, вітаміни А, Е, D, В. Вони легко готуються, добре підходять для приготування сніданків, випічки та гарячих страв.
Грецький йогурт
Поживний і містить більше білка, ніж звичайний. Завдяки наявним у складі пробіотикам сприяє здоров’ю кишківника.
Грецький йогурт можна використовувати як основу для соусів та десертів. Він ідеальний для сніданку, особливо в комплексі з фруктами та горіхами.
Свіжі фрукти
Яблука, банани, цитрусові, ягоди — це природне джерело вітамінів і швидкої енергії. Фрукти можна вживати самостійно або додавати до салатів, каш та випічки.
Мед
Це натуральний підсолоджувач з антибактеріальними властивостями. Його можна додавати в чай, каші, йогурти, випічку, соуси та маринади.
Риба
Лосось, тунець, сардини, хек — більшість наявних у продажу риб є цінними джерелами омега-3 жирних кислот та легкозасвоюваного білка. Регулярне вживання риби підтримує роботу серця, мозку та суглобів.
Щоб урізноманітнити раціон, можна вибирати як морську, так і річкову рибу. Її можна запікати у фользі з овочами, готувати на пару для максимальної користі, підсмажувати на грилі для отримання більш насиченого смаку.