Хто такий IT рекрутер

Бізнес

Рекрутер в IT – це фахівець що допомагає бізнесу знаходити висококласних спеціалістів у галузі інформаційних технологій. А ще це сучасна й престижна професія, якій можна навчитися (https://www.evotalents.school/it-recruitment/).

Що потрібно знати та вміти рекрутеру?

  • IT – це міжнародна тема. Тому почнемо зі знання англійської мови;
  • Знання саме у сфері IT. Якщо наймаємо програмістів та розробників, повинні розмовляти з ними однією мовою. Тому заглиблюємось та вивчаємо;
  • Використовувати технічний сорсинг. Шукати там де не шукають інші;
  • Розуміти методики оцінювання кандидатів;
  • Мати навички роботи з текстами (складати тексти вакансій, листуватись з кандидатами тощо).

Всі ці знання та ще багато іншого й цікавого можна отримати на сучасних курсах рекрутингової майстерності. Ну, хіба що англійську треба буде підтягувати самостійно.

Рекрутер в IT віддалено

Так, віддалена робота у рекрутингу можлива. Для того, щоб виконувати пошук фахівців, достатньо комп’ютера, інтернету й спеціальних програм та додатків. Гаджети та відеозв’язок творять дива: можна проводити співбесіди з кандидатами знаходячись практично на краю світу.

Звісно, є нюанси. Для того, щоб працювати вдома чи у гамаку на безлюдному острові, потрібні вміння та практичний досвід. Тому спочатку треба отримати знання та пройти практику, навчитися спілкуватися з людьми та технікою. Тоді надалі виникатиме менше питань що можуть потребувати присутності на робочому місці.

Рекрутер в агенстві проти фрілансера

У рекрутера існує три варіанти працевлаштування:

1. Працювати всередині компанії що шукає фахівців. Такий собі рекрутер з функцією HR-менеджера. Відносно нескладна робота зі сталим алгоритмом.

2. Працювати у рекрутинговому агенстві. Робота різноманітна, вакансій вдосталь, та всі вони змінюють одна одну. Тому тут рекрутеру треба вміти працювати в авральних умовах та навчитись перемикатись між завданнями. З явних плюсів – швидке занурення у роботу та неоціненний досвід.

3.Робота на фрілансі. Це для просунених або дуже амбіційних. З мінусів – усе робиш сам: шукаєш замовника, домовляєшся про оплату, розв’язуєш інші питання. З плюсів – усе робиш сам: плануєш робочий графік, режим сну та відпочинку, не з ким не ділишся.

Тому відповісти на питання, працювати в агенстві чи фрілансером, рекрутер повинен сам, узявши до уваги вищесказане.

Курси для рекрутерів з подальшим працевлаштуванням

Прийти у професію IT рекрутера можна декількома способами. Але практично кожен з маршрутів пролягає через спеціалізовані курси. Від 50 до 70% на них займає практична робота. Це розбір реальних кейсів зі світу рекрутингу, переймання досвіду від провідних рекрутерів та викладачів, домашні завдання, практики реального рекрутингу та багато іншого.

Якщо ви майстерно опануєте навчання, то маєте всі шанси швидко знайти гарну роботу. Багато бізнес-шкіл пропонують студентам подальше стажування чи працевлаштування, адже багато з них співпрацюють з рекрутинговими агенствами або самі мають успішний бізнес у цій сфері.

Тому треба сміливо зробити перший крок у напрямку професії, а далі… дорогу здолає той хто йде.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай