Що таке HYIP: як обрати майданчик і чи можна створити самому

Бізнес

У широкому сенсі під абревіатурою «ХАЙП» прийнято розуміти перелік спеціалізованих інтернет-майданчиків інвестиційного типу. Своїм користувачам вони пропонують вкладати кошти з метою отримання регулярних виплат у майбутніх періодах.

При цьому варто зазначити, що хайпи в Україні (як і в усьому іншому світі) – це досить ризикований спосіб заробітку в інтернеті, що пов’язано з двома основними чинниками:

  • деякі з таких ресурсів створюються виключно з метою отримання вигоди їх адміністраторами. Вони припиняють своє існування відразу після того, як залучають намічений обсяг фінансових коштів;
  • час життя навіть найнадійніших і стабільних HYIP досить сильно обмежений. Рідко яким ресурсам вдається проіснувати понад півтора року.

Саме з цих причин до вибору такого майданчика з метою отримання доходу варто підходити дуже обережно, а вкладатися в той чи інший проєкт необхідно лише після його детального та всебічного аналізу.

Різновиди хайпів

Загалом можна виділити три основні типи таких вебмайданчиків. Це:

  1. МЛМ-системи. Це класичний варіант, основною ознакою якого є те, що він виплачує фінансові кошти наявним учасникам за рахунок нових користувачів.
  2. Інвестиційні ресурси. Вони можуть залучати кошти під реалізацію різних завдань, наприклад, торгівлю на фінансовій біржі або операції з криптовалютами.
  3. Економічні ігри. Стали популярними відносно недавно та вимагають особливого підходу до створення, у тому числі залучення досвідчених web-дизайнерів.

При цьому варто відзначити, що велика кількість HYIP-ресурсів сьогодні пропонують своїм клієнтам вкластися в такий вид діяльності, як майнінг криптовалют. Але для багатьох з них – це лише легенда, заснована на високій популярності подібного виду діяльності в останні роки. Як правило, вони працюють на засадах традиційної піраміди.

Як вибрати систему для заробітку

Щоб вкладені кошти було повернено з прибутком, при підборі ресурсу для отримання доходу варто звертати увагу на кілька показників його функціонування. Серед них:

  • термін існування HYIP. Оптимальний вибір – система, яка функціонує від 3–4 до 6 місяців. Вона вже накопичила фінансові ресурси та здатна виплачувати дивіденди користувачам;
  • кількість користувачів. Це не тільки значною мірою визначає платоспроможність проєкту, а й вказує на рівень довіри з боку інтернет-користувачів;
  • обсяг виплачених коштів. Дуже важливий показник, який повідомляє про сумлінність адміністрації ресурсу.

Також важливо врахувати те, які платіжні системи використовує хайп, як часто проводить виплати, яку реферальну програму пропонує.

Для аналізу HYIP можна використовувати різноманітні інструменти. Але багато користувачів вдаються до спеціалізованих сервісів. Вони самостійно збирають дані про інвестиційні та інші системи, що дуже зручно під час аналізу. Також на допомогу можуть прийти тематичні форуми.

Як створити хайп самому

Загалом зробити це можна кількома способами, у тому числі:

  • використати повністю готовий скрипт. Такий HYIP навряд чи буде успішним, оскільки ті, хто заробляють на подібних проєктах, вже стикалися з ним;
  • модернізувати наявний скрипт. Це дозволяє зробити проєкт унікальним, проте для цього необхідно мати певні навички в програмуванні;
  • замовити розробку оригінальної системи, яку можна зробити у спеціалізованої вебкомпанії.

При цьому варто відзначити, що створення хайпа, його налаштування та розміщення на сервері – це лише перший та далеко не найважливіший крок до стабільного заробітку. Будь-який такий ресурс може бути успішним лише у разі його професійного маркетингового супроводу. Саме з цієї причини найуспішніші компанії, які займаються заробітком за допомогою HYIP, містять у своїй структурі штат професійних маркетологів.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай