Чому важливо передати послуги з розрахунку заробітної плати на аутсорс

Бізнес

Розрахунок заробітної плати здійснюється окремо на кожного працівника компанії. І коли штат порівняно невеликий, цей процес часто лягає на плечі директора підприємства або довіреної особи. Втім, внаслідок масштабування фірми виникає потреба в тому, аби делегувати цей процес кваліфікованим спеціалістам. Саме тому послуги з розрахунку заробітної плати часто передають на аутсорс. Для цього потрібно знайти компанію, що спеціалізується на нарахуванні заробітної плати та веденню кадрового обліку. Там працює ціла команда фахівців, які надають послуги з розрахунку заробітної плати своєчасно та згідно усіх чинних норм і правил.

Ключові переваги аутсорсу зарплати працівників

Розрахунок заробітної плати в Україні може здійснювати штатний бухгалтер. Втім, тримати окремого працівника в компанії не завжди безпечно та вигідно. Саме тому директори обирають делегування цього процесу окремим фірмам. Вони пропонують послугу аутсорсингу розрахунку заробітної плати, яка має цілий ряд переваг:

  1. Економія ваших коштів. Підписання договору з компанією та передача процесу розрахунку зарплати на аутсорс обійдеться вигідніше, аніж утримання в штаті фірми бухгалтера. 
  2. Постійний доступ до послуг фахівця. Бухгалтери можуть піти у відпустку або на лікарняний. У той час як співпраця з командою фахівців гарантує те, що ви завжди зможете підтримувати зв’язок зі спеціалістами. Всі послуг надаються вчасно, прибираючи залежність від профільних працівників на підприємстві.
  3. Мінімізація ризиків. За всі помилки бухгалтера ви будете розраховувати з балансу вашої компанії. В той час як умови договору з компаніями, що пропонують аутсорсинг заробітної плати, мають окремим пунктом страхування всіх ризиків. Тобто у разі, якщо фахівець під час здійснення розрахунків припуститися помилки, ви можете розраховувати на повноцінну компенсацію.

Як замовити розрахунок зарплати на аутсорс?

Перш за все потрібно знайти компанію, яка пропонує такі послуги. Переконайтесь у тому, що фірма має позитивні рекомендації на провадження діяльності у конкретній сфері. На що звертати увагу під час пошуку фахівців? Ключовими вважають такі критерії:

  1. Вартість послуг. Вираховується індивідуально та буде залежати від цілої низки факторів. Перш за все – від обсягу робіт та потреби у додаткових послугах. Ви самі можете обрати актуальний для вас пакет послуг під свій бізнес і які будуть доступні вашому бюджету.
  2. Відгуки від клієнтів. Їх часто можна знайти безпосередньо на сайті компанії. Втім, ви також можете відвідати, наприклад, тематичні сайти та форму, пошукати там відповідні обговорення. Можливо, хтось із відвідувачів описуватиме там свій досвід співпраці з фірмами, що пропонують аутсорс розрахунку заробітної плати. 

Звертайте також увагу на якість обслуговування. Переконайтесь у тому, що з вами працюватимуть фахівці, які мають відповідну освіту та досвід роботи. Важливо, аби окрім безпосередньо розрахунку зарплати, ви також могли розраховувати на консультацію та допомогу з усіх питань, що вас цікавлять та турбують. Після підписання договору ви зможете не переживати про правильне розрахування та своєчасне нарахування зарплати працівникам з урахуванням усіх податків, термінів та законодавчих норм.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай