Європейський код 95 для водіїв та його особливості

Авто

Європейські закони багато в чому відрізняються від українських, і це стосується практично всіх сфер, у тому числі й транспортної. Щоб автомобіліст зміг офіційно працевлаштуватися в логістичну компанію Польщі, Німеччини, Чехії та інших держав Євросоюзу, він має підтвердити свою компетентність.

Код 95 для водіїв є важливим документом, який видається лише після професійного навчання та складання іспиту в акредитованому навчальному закладі. Це – дозвіл на перевезення пасажирів та вантажів за допомогою автомобілів вантажопідйомністю понад 3,5 тони. Даний момент прописаний у директиві Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу 2003/59/ЄС від 15.06.2003 року. У цьому законопроекті описані всі моменти навчання та оформлення сертифікату.

Які водії повинні пройти навчання на код 95

Незалежно від віку та стажу водіння, всі автовласники вантажівок повинні пройти спеціалізоване навчання. Без сертифіката профпридатності вони просто не зможуть працювати офіційно та отримувати «чисту» заробітну плату. Відповідно, і роботодавець не погодиться прийняти співробітника, який не має всіх необхідних дозволів на роботу. Як отримати код 95 для водіїв, Ви дізнаєтесь на сторінці https://kod95charter.com/uk/. Міжнародна академія водіння Charter Group пропонує вигідні умови для курсантів з України.

Особливо важливим є навчання для автомобілістів, які давно не сідали за кермо. За роки відпочинку вони могли втратити свої навички та забути всі нюанси керування важкими транспортними засобами. Також не варто забувати, що багато водіїв, які мають відкриті категорії С і D, жодного разу в житті не їздили за кермом сучасної вантажівки стандарту Євро 6 з напівпричепом. Плюс до всього, правові норми Європи дуже відрізняються від українських.

Як проходить навчання на код 95 у Польщі

Щоб отримати код 95 у Польщі, необхідно подати заявку до навчального закладу. Незабаром з Вами зв’яжуться представники центру та скоординують подальші дії. Після збору та подання необхідних документів курсант оформляє візу, отримує запрошення та їде до Польщі. Співробітники академії водіння допомагають на всіх етапах навчання, починаючи з моменту подання заявки.

Заняття стартують наступного ж дня після приїзду курсанта. Усього існує два варіанти навчання:

  • повний курс тривалістю 4 тижні, передбачений для водіїв, які відкрили категорію С пізніше 10.09.2009 року. Курси на код 95 передбачають групові та індивідуальні теоретичні та практичні заняття. Після закінчення занять усі курсанти складають іспит у присутності комісії. У разі успішного складання автомобіліст отримає сертифікат професійної компетентності, який матиме силу на всій території Євросоюзу.
  • короткий курс тривалістю 5 днів для тих, хто відкрив категорію С раніше 10.09.2009 року. Курс передбачає виключно теоретичні заняття в спеціальній програмі на ПК. Після нього жодних іспитів не складається.

Заняття будуть проходити зрозумілою мовою, тому українському водієві не доведеться вивчати польську. Однак, якщо Ви плануєте залишитися в країні з метою працевлаштування та проживання, має сенс все ж вивчити її.

Сертифікат є істотною перевагою автомобіліста. З ним він зможе швидко працевлаштуватися у будь-яку транспортну компанію Європи та заробляти непогані гроші. Дохід водіїв далекого прямування вважається одним із найвищих у Європі.


Допоможи ЗСУ



Реквізити Національного банку України


Поділитися з друзями
Скай